ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζες: Μέσα στις επόμενες μέρες θα γνωστοποιηθούν οι νέες διοικήσεις

14:24 - 20 Ιουν 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τράπεζες: Μέσα στις επόμενες μέρες θα γνωστοποιηθούν οι νέες διοικήσεις
Πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε οι τράπεζες θα γνωρίζουν ανεπισήμως τις νέες διοικήσεις τους, οι οποίες, όμως, επισήμως θα ανακοινωθούν στα τέλη του μήνα και στις γενικές συνελεύσεις των μετόχων τους.

Οι συνεντεύξεις των μελών των Δ.Σ. και των επιτροπών από τη Spencer Stuart έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ τη σκυτάλη παίρνει πλέον η ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο έχει ήδη στείλει επιστολή στους προέδρους των τραπεζών και εκείνοι με τη σειρά τους στα μέλη των διοικήσεων, για τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν τα νέα μέλη των Δ.Σ.

Στην επιστολή το ΤΧΣ καλεί τις διοικήσεις να αντικαταστήσουν όσα μέλη δεν ανταποκρίνονται σε αυτά. Στόχος, το εγχείρημα να έχει ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο, καθώς αναμένεται ότι θα είναι ένα από τα ορόσημα για την εκταμίευση της επόμενης υποδόσης.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για σαρωτικές αλλαγές στα μέλη των Δ.Σ. των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, καθώς, σύμφωνα με την επιστολή του ΤΧΣ, περίπου 12-13 μέλη των Δ.Σ. δεν πληρούν τα κριτήρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.