ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alpha Bank: «Όχι» σε μετατροπή της Αστικά Ακίνητα σε ΑΕΕΑΠ

10:16 - 22 Ιουν 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Alpha Bank: «Όχι» σε μετατροπή της Αστικά Ακίνητα σε ΑΕΕΑΠ
Μέχρι νεοτέρας ή, τουλάχιστον, ωσότου σταθεροποιηθούν οι επιδόσεις της αγοράς ακινήτων "παγώνει” τα σχέδια για τη σύσταση εταιρείας επένδυσης σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) η ALPHA BANK.

«Η Alpha Αστικά Ακίνητα δεν προτίθεται να μετατραπεί σε ΑΕΕΑΠ, ωστόσο θα μπορούσε να συμμετάσχει σε ΑΕΕΑΠ που θα ίδρυε ενδεχομένως ο όμιλος της ALPHA BANK εισφέροντας σ' αυτήν τμήμα των ακινήτων της και αποκτώντας μετοχές της. Με αυτό τον τρόπο θα είχε μια ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση σε τμήμα των εσόδων της».

 

Αυτά δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Alpha Αστικά Ακίνητα, Γιώργος Ποιμενίδης κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, συμπληρώνοντας ωστόσο πως «δεν βρισκόμαστε σε εκείνο το στάδιο που θα μπορούσαμε να πούμε κάτι το συγκεκριμένο».


Όσον αφορά την μερισματική πολιτική, οι επικεφαλής της Alpha Αστικά Ακίνητα ανέφεραν ότι εάν η βεβαιότητα επιστρέψει στο οικονομικό περιβάλλον, τότε η εταιρεία θα αναθεωρήσει την μερισματική πολιτική της. Για τη χρήση του 2015, όμως,  η εταιρεία δεν θα διανείμει μέρισμα, με τα καθαρά κέρδη   του οµίλου, µετά από φόρους και δικαιώµατα µειοψηφίας, να διαμορφώνονται σε 4,1 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 3,9 εκατ. ευρώ τη χρήση 2014.

 

Σημειώνεται ότι το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, συνολικής εύλογης αξίας 72,5 εκατ. ευρώ, στο τέλος του 2015 αποτελούνταν από 31 ακίνητα, από τα οποία 23 βρίσκονται στην Ελλάδα, πέντε στη Σερβία, δύο στη Βουλγαρία και ένα στη ΠΓΔΜ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.