ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: «Κόβει» τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες λόγω Brexit

13:47 - 28 Ιουν 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Goldman Sachs: «Κόβει» τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες λόγω Brexit
H Goldman Sachs ενσωματώνει τις μακροοικονομικές μετά Brexit προβλέψεις της στις εκτιμήσεις της για τις προοπτικές των ευρωπαϊκών τραπεζών κι έτσι προχωρά σε μείωση των τιμών-στόχων των ελληνικών τραπεζών, λόγω της αύξησης του κόστους στην περιφέρεια αλλά και της καθυστέρησης της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Όπως επισημαίνει, η τιμή στόχος για την ALPHA BANK είναι τα 2,35 ευρώ από 3,30 ευρώ πριν, για την EUROBANK τα 0,90 ευρώ από 1,40 ευρώ πριν και για την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ τα 0,25 ευρώ από 0,35 ευρώ πριν.

 

Σύμφωνα με την Goldman, o λόγος της μείωσης των τιμών στόχων για τις 3 ελληνικές τράπεζες που καλύπτει, κατά 29%, 36% και 29% για Alpha, Eurobank και Πειραιώς αντίστοιχα, είναι επειδή αναμένει ότι η ποιότητα του ενεργητικού των ευρωπαϊκών τραπεζών θα επιδεινωθεί μετά το Brexit κατά 3% σε μέσο όρο, και αν και το μεγαλύτερο πλήγμα θα δεχθούν οι βρετανικές τράπεζες, τα πιστωτικά κόστη θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα για τις τράπεζες του Νότου.

 

Όπως τονίζει η Goldman, "κόβει" τις προβλέψεις για τα καθαρά έσοδα των ευρωπαϊκών τραπεζών κατά 32 δισ. ευρώ (-11%) για το διάστημα 2016-2018.

Οι κύριοι οδηγοί είναι (1) οι ασθενέστερες προοπτικές εσόδων (χαμηλότερος όγκος πωλήσεων και περιθώρια εσόδων, (2) ο αυξημένος πιστωτικός κίνδυνος και (3) τα σχετικά σταθερά κόστη.

 

Σε ότι αφορά την Ελλάδα ειδικότερα, οι αδύναμες προοπτικές για την Ευρώπη, θα καθυστερήσουν αλλά δεν θα εκτροχιάσουν την ανάκαμψη. Οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να βρίσκονται σε καλό δρόμο κερδοφορίας το 2016, αλλά η αυξημένη αβεβαιότητα και οι μακροοικονομικές αντιξοότητες θα καθυστερήσουν την ανάκαμψη τόσο του κλάδου όσο και της οικονομίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.