ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΤΤ, η Morgan Stanley, οι στόχοι του δημοσίου και η διόρθωση

14:48 - 02 Φεβ 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος έχει βρεθεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αφενός λόγω της έκθεσης της Morgan Stanley που θέτει τιμή στόχο τα 25 ευρώ αφετέρου λόγω της απόφασης του δημοσίου να προχωρήσει το placement του 15% του μετοχικού κεφαλαίου μέσα στον Φεβρουάριο όπως έχει τονιστεί κατ’ επανάληψη αρκεί μόνο να μην ξεκινήσει νωρίτερα η διόρθωση των χρηματιστηρίων.

Με κεφαλαιοποίηση 2,86 δις ευρώ δηλαδή τιμή προς λογιστική αξία 3,3το ΤΤ διαπραγματεύεται κοντά στον μέσο όρο της αγοράς.

Σημειώνεται ότι το p/e του ΤΤ ανέρχεται στο 22 που μάλλον το καθιστά ακριβό.

Όμως οι πολύ καλές προοπτικές για τα επόμενα χρόνια λόγω της προσπάθειας εξυγίανσης από την διοίκηση Τσουπίδη , η ισχυρή καταθετική βάση αλλά,οι υψηλοί στόχοι για τα μερίδια αγοράς περί το 8% τα επόμενα χρόνια αλλά και η σταδιακή βελτίωση της κερδοφορίας διαμορφώνουν μια ισχυρή δυναμική για την μετοχή του ΤΤ.

Το ελληνικό δημόσιο σχεδίαζε να πραγματοποιήσει το placementτου ΤΤ στα 20 ευρώ όμως λόγω των θετικών προσδοκιών ίσως κινηθεί υψηλότερα η μετοχή.

Όμως το ζητούμενο είναι θα προλάβει το δημόσιο να πραγματοποιήσει το placement στο ΤΤ πριν ξεκινήσει η διόρθωση στο χρηματιστήριο;

Με βάση τις υφιστάμενες τιμές το δημόσια θα αντλήσει περίπου 430 εκατ ευρώ.

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.