ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζες: Στο κυνήγι προσέλκυσης καταθέσεων με νέες προσφορές

08:23 - 12 Ιουλ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τράπεζες: Στο κυνήγι προσέλκυσης καταθέσεων με νέες προσφορές
Μάχη για να πείσουν τους καταθέτες να επιστρέψουν τα χρήματα τους στους τραπεζικούς λογαριασμούς δίνουν τα τραπεζικά ιδρύματα χρησιμοποιώντας πλέον νέα προϊόντα και πολλές προσφορές, όπως επιστροφή χρημάτων, δωροεπιταγές και εκπτώσεις.

Τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι από τα περίπου 34 δισ. ευρώ που υπολογίζεται ότι βρίσκονται  τώρα εκτός τραπεζικού συστήματος, περίπου τα δέκα μπορεί να επιστρέψουν σταδιακά στη διάρκεια του επόμενου 12μήνου, εφόσον δεν προκύψουν απρόβλεπτες δυσμενείς εξελίξεις που  θα προκαλούσαν επιδείνωση κλίματος.

Οι νέας γενιάς καταθέσεις προθεσμίας δεν συνοδεύονται από υψηλά επιτόκια. Πλέον οι ελκυστικές αποδόσεις ανήκουν στο παρελθόν, καθώς τα επιτόκια ακόμη και στους προθεσμιακούς λογαριασμούς δεν φθάνουν το 1%.

Στη λογική αυτή η EUROBANK δημιούργησε τη νέα προθεσμιακή κατάθεση «Προθεσμιακή Κάθε Μέρα» η οποία προσφέρει στους καταθέτες, εκτός από απόδοση, ένα επιπλέον όφελος στα καθημερινά του έξοδα από αγορές σε σούπερ μάρκετ και βενζίνη με τη χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών της τράπεζας.

Η ALPHA BANK έχει πρώτη λανσάρει την προθεσμιακή κατάθεση bonus, η οποία, σύμφωνα με το Έθνος, προσφέρει δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, έκπτωση στα ασφάλιστρα, βενζίνη χωρίς ΦΠΑ, έκπτωση στον λογαριασμό του κινητού αλλά και του σούπερ μάρκετ.

Η Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ από την πλευρά της έχει δημιουργήσει την «προθεσμιακή κατάθεση στα μέτρα σου» με επιβράβευση. Το ελάχιστο ποσό κατάθεσης είναι 5.000 ευρώ και για να συγκεντρώσει ο καταθέτης τους πόντους επιβράβευσης, η διάρκειά της πρέπει να είναι από ένα μήνα και πάνω.

Η ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα έχει επίσης συνδέσει την προθεσμιακή της κατάθεση με το πρόγραμμα επιβράβευσης καρτών «go4more».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.