ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα β' τριμήνου για τη Citigroup

16:18 - 15 Ιουλ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα β' τριμήνου για τη Citigroup
Καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα ανακοίνωσε σήμερα η Citigroup για το δεύτερο τρίμηνο, παρά την πτώση 14% στα κέρδη της τράπεζας.

Η τράπεζα, με έδρα τη Νέα Υόρκη, γνωστοποίησε ότι τα κέρδη της υποχώρησαν σε τέσσερα δισ. δολάρια από 4,65 δισ. το περασμένο έτος, καθώς τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια συνέχισαν να πιέζουν τα κέρδη της βιομηχανίας.

 

Ωστόσο τα κέρδη ανά μετοχή, ύψους 1,24 δολαρίου, ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών του Thomson Reuters, που ανέμεναν 1,10 δολάριο.

 

Τα έσοδα επίσης ξεπέρασαν με μικρή διαφορά τις προσδοκίες, καθώς διαμορφώθηκαν στα 17,55 δισ. δολάρια έναντι μιας μέσης εκτίμησης για 17,47 δισ. Το νούμερο μεταφράζεται σε πτώση της τάξης του 8% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους.

 

Όπως τονίζει το MarketWatch, ο τελευταίος 1,5 χρόνος ήταν σχετικά ήρεμος για την τράπεζα, η οποία για χρόνια αντιμετώπιζε νομικά κόστη και ρυθμιστικά εμπόδια.

 

Οι μετοχές της τράπεζας έχουν χάσει 14% μέχρι στιγμής φέτος, έναντι πτώσης 8% του δείκτη KBW Nasdaq Bank την ίδια περίοδο. Ο CEO έχει αποδώσει την υποχώρηση της τιμής μερικώς στις αναδυόμενες αγορές, όπου η Citigroup έχει ισχυρή παρουσία, καθώς και στα προβλήματα της τράπεζας που χρονολογούνται πίσω στη χρηματοπιστωτική κρίση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.