ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank: Προτεραιότητα η μείωση 40%-50% των «κόκκινων» δανείων

08:31 - 02 Σεπ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Eurobank: Προτεραιότητα η μείωση 40%-50% των «κόκκινων» δανείων
Προτεραιότητα αποτελεί για την EUROBANK η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ανοιγμάτων για το β' εξάμηνο μετά την μείωση που εμφάνισε στα αποτελέσματα του πρώτου μισού του έτους, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της τράπεζας.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα στην τηλεδιάσκεψη των επενδυτών, τόνισε ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2019 να έχουν μειωθεί τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κατά 40%-50% και τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα κατά 35%-40%, μέσω μακροχρόνιων ρυθμίσεων δανείων, πωλήσεων και εκποιήσεων εξασφαλίσεων. Η διοίκηση της τράπεζας ανέφερε ότι η μείωση των NPLs και των NPEs θα προέλθει από μακροχρόνιες ρυθμίσεις δανείων, πωλήσεις και εκποιήσεις εξασφαλίσεων.

 

Πρόκειται, όπως λέγεται χαρακτηριστικά στην αγορά, για σαφή οδηγία-οδικό χάρτη που εξέδωσε η τράπεζα για τους στόχους όσον αφορά στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (Non Performing Loans - NPLs) και των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων ( Non Performing Exposures - NPEs).

 

Οι παραπάνω στόχοι έχουν ήδη σταλεί στην εποπτική αρχή και η τράπεζα αναμένει να οριστικοποιηθούν. Σημειώνεται ότι η οριστικοποίηση των στόχων προβλέπεται να διενεργηθεί εντός του μήνα, ώστε από τον Νοέμβριο να ξεκινήσει η κατάθεση τριμηνιαίων επιδόσεων που θα αντιπαραβάλλονται με τους στόχους που έχουν τεθεί.

 

Η τράπεζα σχεδιάζει για το β' τρίμηνο την πώληση επιχειρηματικών δανείων και μείωση του λειτουργικού κόστους, με στόχο τη βελτίωση των μεγεθών και την κερδοφορία στο σύνολο της χρήσης.

 

Η τράπεζα κατέγραψε στο β' τρίμηνο για πρώτη φορά μείωση των νέων NPLs κατά 16 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά δάνεια σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών ως ποσοστό του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων μειώθηκαν από 34,8% το Α' τρίμηνο 2016 σε 34,7% το Β' τρίμηνο, ενώ η κάλυψη των δανείων αυτών από προβλέψεις ανήλθε σε 65,0% στο τέλος του Β' τριμήνου. Οι προβλέψεις έναντι πιστωτικών κινδύνων αυξήθηκαν σε 222 εκατ. το Β' τρίμηνο και 398 εκατ. το Α' εξάμηνο 2016 και αντιστοιχούσαν σε 2,0% επί των μέσων χορηγήσεων στο τέλος Ιουνίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.