ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζες: Ραντεβού SSM-ΤΧΣ στην Φρανκφούρτη για τις διοικήσεις

10:21 - 05 Σεπ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τράπεζες: Ραντεβού SSM-ΤΧΣ στην Φρανκφούρτη για τις διοικήσεις
Με μικρές ελπίδες για ελάφρυνση των προϋποθέσεων του νόμου 4346/2015 με βάση τον οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών και με βασικό αίτημα τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ ΤΧΣ και SSM στην επιλογή προσώπων, μεταβαίνουν σήμερα στη Φρανκφούρτη για συνάντηση με την επικεφαλής του SSM, Ντ. Νουί, ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γ. Μιχελής και ο μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος Χ. Στράτος.

Η επίσκεψη του προέδρου του ΤΧΣ Γ. Μιχελή και του προσωρινού διευθύνοντος συμβούλου Χρ. Στράτου διενεργείται μόλις μερικά 24ώρα μετά τη συνάντηση της Ντανιέλ Νουί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και μερικές ημέρες πριν επισκεφθεί την Αθήνα κλιμάκιο του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού για τις ετήσιες τακτικές συναντήσεις με τις διοικήσεις των τραπεζών, το ΤΧΣ και την ΤτΕ.

 

Καθώς ο SSM έχει αποκλείσει αλλαγές στο νόμο για την ανασύσταση των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών, έστω και αν διαπιστώνονται και από τις δύο πλευρές σοβαρές "ακαμψίες" του νόμου που δυσχεραίνουν τη νέα στελέχωση των δ.σ. των τραπεζών, η συνάντηση θα επικεντρωθεί σε θέματα καλύτερης συνεννόησης και ευελιξίας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση κλείστηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της μεταβατικής διοίκησης του ΤΧΣ, η οποία έχει πλήρεις εξουσίες και επομένως θα κληθεί να εγκρίνει και τα νέα μέλη που θα προτείνουν οι επιτροπές επιλογής των τραπεζών, εφόσον βέβαια πληρούν τα κριτήρια του νόμου και κριθούν κατάλληλα από τον SSM.

 

Η επίσκεψη της διοίκησης του ΤΧΣ στη Φρανκφούρτη είναι ενδεικτική των έντονων διεργασιών γύρω από το θέμα των διοικήσεων. Πρόσφατα ο πρόεδρος του ΤΧΣ με συνέντευξή του δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση στη διαδικασία ανασύνθεσης των Δ.Σ. και θα ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του Σεπτεμβρίου. 

 

Μάλλον δεν θα πρέπει να αναμένεται καμία παράταση πέραν του Σεπτεμβρίου για τις αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών, καθώς στο σχετικό αίτημα των τραπεζών στον SSM ο τελευταίος έχει απαντήσει αρνητικά. Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι δυσκολίες στην ανεύρεση νέων στελεχών για τα δ.σ. των τραπεζών, έχουν αναγνωριστεί από τους "Θεσμούς" οι οποίοι έχουν δεχτεί μία άτυπη παράταση μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας για την επιλογή της οριστικής διοίκησης του ΤΧΣ, δηλαδή μέχρι τις 18 Οκτωβρίου (τυπικά μέχρι την Παρασκευή 21/10).

Τελευταία τροποποίηση στις 10:51 - 05 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.