ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Visa Europe: Φέρνει την υπηρεσία Cashback και στην Ελλάδα

20:59 - 12 Φεβ 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Την υπηρεσία Cashback θα παρουσιάσει σύντομα στην ελληνική αγορά η VisaEurope σε συνεργασία με τις τράπεζες, ακολουθώντας την επιτυχή εφαρμογή της σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Με τη νέα αυτή υπηρεσία, οι κάτοχοι καρτών Visa, κατά την αγορά εκ μέρους τους αγαθών ή υπηρεσιών από συγκεκριμένες επιχειρήσεις, θα μπορούν να παίρνουν έως και 50 Ευρώ μετρητά.

Με τη νέα υπηρεσία Cashback, o κάτοχος της κάρτας Visa θα έχει τη δυνατότητα να ζητήσει στο ταμείο, για παράδειγμα του supermarket όπου πραγματοποίησε κάποιες αγορές, μετρητά αξίας μέχρι 50 Ευρώ – ανώτατο χορηγούμενο όριο ημερησίως ανά κάρτα. Τα χρήματα αυτά μαζί με το σύνολο των αγορών θα χρεώνονται στην κάρτα Visa.

Σχολιάζοντας τη νέα υπηρεσία Cashback, oNίκος Καμπανόπουλος, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Γραφείου της VisaEurope στην Ελλάδα, δήλωσε: «Βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια υλοποίησης του Cashback στην Ελλάδα και οι προοπτικές είναι πραγματικά μεγάλες, αν λάβουμε υπόψη μας και τα παραδείγματα του εξωτερικού. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή υπηρεσία με πολλαπλά οφέλη για όλους, που θα συμβάλλει στην υιοθέτηση των καρτών πληρωμών Visa για τις μικρές καθημερινές συναλλαγές, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη ευκολία, ευελιξία και ασφάλεια.»

Τα οφέλη από τη χρήση του Cashback είναι πολλαπλά για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη σε μια συναλλαγή - καταναλωτές, έμποροι, τράπεζες. Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές αποκτούν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε μετρητά σε περισσότερα σημεία, ενώ ταυτόχρονα εξοικειώνονται με την ευκολία, ευελιξία και ασφάλεια που προσφέρουν οι κάρτες πληρωμών. Οι έμποροι από την άλλη πλευρά,έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την πιστότητα των πελατών τους, παρέχοντάς τους μια επιπλέον υπηρεσία, καθώς και να μειώσουν το κόστος διαχείρισης μετρητών. Τέλος, οι τράπεζες ανταποκρινόμενες στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών για ευκολία στις συναλλαγές και στην πρόσβαση σε χαμηλής αξίας χρηματικά ποσά, θα ενισχύσουν την πιστότητα των καταναλωτών, ενώ θα προσφέρουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους εμπόρους – πελάτες τους.

Η υπηρεσία Cashback βρίσκεται στο στάδιο εφαρμογής και σε άλλες χώρες στην Ευρώπη, ενώ ήδη λειτουργεί με επιτυχία στην Αγγλία και στις Σκανδιναβικές χώρες εδώ και 20 χρόνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.