ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κλειδώνουν» οι διοικητικές αλλαγές στις τράπεζες

17:52 - 10 Οκτ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
«Κλειδώνουν» οι διοικητικές αλλαγές στις τράπεζες
Θέμα χρόνου είναι πλέον η ολοκλήρωση της διαδικασίας των αλλαγών στα ΔΣ των τραπεζών, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ως την επόμενη εβδομάδα θα έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες για τους νέους επικεφαλής.

Στην Τράπεζα Πειραιώς, ο Γιώργος Χατζηνικολάου φέρεται ως μια ισχυρή πρόταση-υποψηφιότητα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της αγοράς, για τη θέση του προέδρου, από τη Νomination Committee της τράπεζας.

 

Εφόσον εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, αν και δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλες υποψηφιότητες, θα τερματιστεί η εκκρεμότητα που υπήρχε εδώ και μερικούς μήνες, ενώ προσεχώς αναμένεται και η εκλογή του νέου CEO της τράπεζας.

 

Με την ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών, προς τα τέλη Οκτωβρίου του 2016 θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς για νε επικυρώσει το νέο διοικητικό σχήμα με νέο πρόεδρο και νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

 

Στην Εθνική Τράπεζα η διαδικασία της ανοιχτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος ολοκληρώθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου και πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας επίσης θα υπάρξουν εξελίξεις και πιθανότα θα γνωστοποιηθεί άμεσα η short list των υποψηφίων.

 

Εξελίξεις αναμένονται και στο ΤΧΣ, ακόμα και εντός της εβδομάδας. Το όνομα του νέου διευθύνοντα συμβούλου θα πρέπει να εγκριθεί από τον υπουργό Οικονομικών και θεωρείται βέβαιο πως δεν θα είναι Έλληνας.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:56 - 10 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.