ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζες: Στην τελική ευθεία για τις διοικητικές αλλαγές

10:05 - 11 Οκτ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τράπεζες: Στην τελική ευθεία για τις διοικητικές αλλαγές
Στην τελική ευθεία των διεργασιών που θα καταλήξουν στην οριστικοποίηση των διοικητικών εκκρεμοτήτων εισέρχονται οι τράπεζες με τις περιπτώσεις των ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΕΘΝΙΚΗ να αποτελούν τις κορυφαίες ζυμώσεις, ενώ εξελίξεις αναμένονται και στο ΤΧΣ.

Εκτός από τις διεργασίες για τα «κόκκινα» δάνεια, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ή την τροποποίηση του Πτωχευτικού Κώδικα, αυτό που έχει επίσης ενδιαφέρον για τον τραπεζικό χώρο είναι η ολοκλήρωση των αλλαγών στα διοικητικά συμβούλια, τα οποία έτσι κι αλλιώς θα κρίνονται ανά τρίμηνο από τον SSM για τη δυνατότητά τους να συμβάλουν στον δραστικό περιορισμό του «βουνού» μη εξυπηρετούμενων δανείων (κατά 41 δις. ευρώ με ορίζοντα τα τέλη του 2019) ώστε να προχωρήσουν σε νέες χρηματοδοτήσεις.

 

Πληροφορίες θέλουν να επίκεινται άμεσα εξελίξεις στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ και στην ΕΘΝΙΚΗ, ιδίως στην πρώτη, αν όχι μέσα στις επόμενες ημέρες, τουλάχιστον το αργότερο μέχρι και την επόμενη εβδομάδα.

 

Ειδικότερα, οι διεργασίες αφορούν στην τοποθέτηση νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στις επόμενες ημέρες αναμένεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Διορισμών (nomination committee). Για την θέση του προέδρου ακούγεται το όνομα του κ. Γιώργου Χατζηνικολάου, τραπεζικού στελέχους από το εξωτερικό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Πηγές της αγοράς σημειώνουν πως το αργότερο μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα κλείσει και το θέμα του διευθύνοντος συμβούλου.

 

Παράλληλα, εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να κλείσει και η εκκρεμότητα στην ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα που αφορά στην τοποθέτηση νέου προέδρου, καθώς η νυν πρόεδρος Λούκα Κατσέλη θα αποχωρήσει, διότι προσκρούει στα κριτήρια επιλογής που προβλέπει ο νόμος. Η επιλογή προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου της Εθνικής Τράπεζας έχει προχωρήσει μέσω της διαδικασίας της ανοιχτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος που ολοκληρώθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου.

 

Πάντως, σημειώνεται ότι υπάρχει μια ακόμα «τραπεζική εκκρεμότητα», αυτή του διορισμού νέου διευθύνοντα συμβούλου (ξένου μάλλον;) στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά ό και του νέου αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.

 

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Τελευταία τροποποίηση στις 10:17 - 11 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.