ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πειραιώς: Θα τροποποιήσει ή όχι την πρόταση προς Marfin;

13:03 - 14 Φεβ 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ξένων οίκων (Fitch) ότι η δημόσια πρόταση της τράπεζας Πειραιώς με τους υφιστάμενους όρους προς την Marfin εμφανίζεται μικρές πιθανότητες αποδοχής. Ταυτόχρονα ο παράγοντας αυτός ίσως να αποτελέσει την βάση ώστε η Πειραιώς να επανεκτιμήσει την δημόσια της πρόταση και να την τροποποιήσει.

Έως τώρα η Πειραιώς υποστηρίζει ότι η πρόταση της βασίζεται σε τεκμηριωμένα στοιχεία και δεν σχεδιάζει να αλλάξει την δημόσια πρόταση της. Όμωςη μετοχή της Marfin διαπραγματεύεται περίπου 43% υψηλότερα από την «αποτίμηση» της Πειραιώς.

Αν η Πειραιώς επιθυμεί να αποκτήσει την Marfin τότε θα πρέπει να τροποποιήσειτους όρους της δημόσιας πρότασης της. Πρακτικά η Πειραιώς μπορεί να τροποποιήσει τους όρους της δημόσιας πρότασης της έως στις 16 Μαρτίου.

Όμως αν τους τροποποιήσει σε τέτοιο βαθμό που να αποτιμούν την Marfin κοντά στην τρέχουσα τιμή θα πρέπει να δικαιολογήσει αυτή την μεγάλη απόκλιση. Εάν υποτεθεί ότι τροποποιείται ριζικά η δημόσια πρόταση της Πειραιώς, τότε θα ανακύψει το ερώτημα, τι άλλαξε σε σχέση με τις παραδοχές που έλαβε υπόψη της η Τράπεζα, ώστε να αποτιμήσει με discount 43% από την σημερινή αξία την Marfin;

Αν πάλι υποβάλλει βελτιωμένη δημόσια πρόταση και γίνει αποδεκτή από την Marfin τότε το Dubai θα ελέγχει το 10% της νέας τράπεζας, δηλαδή θα είναι ο νέος βασικός μέτοχος.

Π. Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.