ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φρέναρε» η επιστροφή καταθέσεων-Αμετάβλητος ο ELA

15:20 - 20 Οκτ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
«Φρέναρε» η επιστροφή καταθέσεων-Αμετάβλητος ο ELA
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των €51,8 δισεκ. ευρώ έως και την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το αμετάβλητο ανώτατο όριο αντανακλά, σύμφωνα με την ΤτΕ, τη σταθεροποίηση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα. 

 

Προφανώς για να μένει αμετάβλητος ο ELA, δεν επέστρεψαν καταθέσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα τις τελευταίες εβδομάδες. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο επεισόδιο ανησυχητικής εκροής καταθέσεων εκτυλίχθηκε στην Τράπεζα Αττικής, εν μέσω της αβεβαιότητας για το διοικητικό της μέλλον.
 
Ωστόσο, όπως σχολιάζουν τραπεζικές πηγές σήμερα, το πρόβλημα δεν επικεντρώνεται σε μία τράπεζα - η επιστροφή καταθέσεων έχει κολλήσει γενικά, αφού τα νοικοκυριά πιέζονται λόγω της συσσώρευσης φόρων και αναγκάζονται να σηκώσουν όσα χρήματα έχουν μείνει στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Τελευταία τροποποίηση στις 15:32 - 20 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.