ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HSBC: Κοιτάζει για εξαγορές - ακριβές οι ελληνικές τράπεζες

13:38 - 15 Φεβ 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Την εκτίμηση ότι οι ελληνικές τράπεζες θα αποτιμώνται ακριβά εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC, κ Μ. Geoghegan, o οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα.

Παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η HSBC να εξετάσει εξαγορά άλλης τράπεζας, ωστόσο τόνισε ότι σε  αυτή τη φάση δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι εξετάζονται όλες οι εναλλακτικές λύσεις για την ισχυροποίηση του ομίλου. Επιπλέον, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Geoghegan, τα πλάνα της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις ενδεχομένως να αποτελέσουν λαβή για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από ξένους επενδυτές.

Αναφερόμενος στην ελληνική αγορά επισήμανε ότι δεν είναι ακριβώς ώριμη ωστόσο εμφανίζει πολλά θετικά χαρακτηριστικά.

Θετικός εμφανίσθηκε και για την οικονομία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC επισήμανε ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια και εμφανίζουν υγιείς ισολογισμούς ενώ τόνισε ότι διαθέτουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της επέκταση στην ευρύτερη περιοχή .

Σύμφωνα με τον κ Μ. Geoghegan η HSBCστην Ελλάδα μέσα στους επόμενους 3-6 μήνες θα οριστικοποιήσει τα πλάνα ανάπτυξης της στα οποία περιλαμβάνονται διάφορά σχέδια.

Στόχος είναι η ανάπτυξη του retail banking αλλά και η εφαρμογή νέων καινοτόμων τεχνολογιών.

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό σημειώνεται ότι η ένταση που παρατηρείται στην Ελλάδα θα επηρεάσει τα επιτόκια και τα spreads.

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.