ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζες: Κορυφώνονται οι διοικητικές ζυμώσεις

08:20 - 25 Οκτ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τράπεζες: Κορυφώνονται οι διοικητικές ζυμώσεις
Κορυφώνονται οι ζυμώσεις για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την τοποθέτηση νέων διοικήσεων στις τράπεζες καθώς βρισκόμαστε κυριολεκτικά στην τελική ευθεία, με τις εκκρεμότητες σε ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΕΘΝΙΚΗ να αποτελούν βασικά ζητήματα που απασχολούν το εγχώριο banking αλλά και ολόκληρη την αγορά-οικονομία.

Τις προσεχείς ημέρες, ενδεχομένως την Πέμπτη (αν όχι μια μέρα νωρίτερα) θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΘΝΙΚΗΣ για να εκλέξει τα νέα, μη εκτελεστικά μέλη του, μεταξύ των οποίων θα βρίσκεται και το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τη Λούκα Κατσέλη στη θέση του προέδρου.  Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι δύο είναι τα πρόσωπα τα οποία προκρίθηκαν για τη θέση του προέδρου μετά τη διαδικασία των συνεντεύξεων.

Πρόκειται για τους Π. Θωμόπουλο, πρώην υποδιοικητή της ΤτΕ, ήταν πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ήταν πρόεδρος της Eurobank κ.λπ. και Δημήτρη Τσιτσιράγκο, στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας (κορυφαίο στέλεχος του International Finance Corporation, IFC και είχε συμμετάσχει στην διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών του 2015). Έτσι το nomination committee της ΕΤΕ αναμένεται, εκτός απροόπτου, προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 26 ή 27 Οκτωβρίου για πρόεδρο ή τον Παναγιώτη Θωμόπουλο ή τον Δ. Τσιτσιράγκο. Πάντως, στην αγορά λέγεται ότι εκτός από τα ονόματα των υποψηφίων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όπως τα δύο προαναφερόμενα ή και ο πρώην πρόεδρος της τράπεζας, Γιώργος Ζανιάς, εξετάζονται και άλλες λύσεις.

Όσον αφορά στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ, όπου ως γνωστόν έχει προηγηθεί έντονο παρασκήνιο, ο προτεινόμενος για πρόεδρος της ΠΕΙΡΑΙΩΣ Γιώργος Χατζηνικολάου φέρεται να έχει εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ο Γιώργος Χατζηνικολάου ήταν στέλεχος της ISDA International Swaps and Derivatives Association. Για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου υπάρχουν κυκλοφορούν short lists και ονόματα, ωστόσο, στην αγορά προσδοκούν να λήξει άμεσα η εκκρεμότητα της ασυμφωνίας των μετόχων στην εξεύρεση κοινά αποδεκτού προσώπου που θα αναλάβει τη θέση ώστε να μην πάμε σε ακραίες καταστάσεις υπαγορευόμενες από τον SSM. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.