ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική: «Κλείνουν» οι εκκρεμότητες του δ.σ.

09:02 - 02 Νοε 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εθνική: «Κλείνουν» οι εκκρεμότητες του δ.σ.
Σημαντικές εκκρεμότητες στις τράπεζες που αφορούν το προαπαιτούμενο της β΄ αξιολόγησης για την ανασύσταση των διοικητικών τους συμβουλίων, καθώς και θέματα στρατηγικής, σταδιακά οδεύουν προς ολοκλήρωση.

Για σήμερα έχει οριστεί το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας με βασικότερο και κρισιμότερο θέμα ην πλήρωση των κενών στα μέλη του δ.σ., ειδικότερα δε την ανάδειξη του νέου προέδρου του ομίλου, θέση για την οποία η ΕΤΕ αναζήτησε υποψηφίους μέσω ανοιχτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

 

Βέβαια, απαιτούνται κάποιες διαδικασίες για την αξιολόγηση και την έγκρισή του τόσο από το ΤΧΣ όσο και από τον SSM.

 

Τα επικρατέστερα ονόματα που ακούγονται τελευταία, αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, ήταν αυτά του Παναγιώτη Θωμόπουλου, προέδρου της Eurobank από τον Ιούνιο του 2014 έως τον Φεβρουάριο του 2015 υποδιοικητή της ΤτΕ την περίοδο 1994 – 2009, εκπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ (1995 – 2008), αναπληρωτή διοικητή του ΔΝΤ για την Ελλάδα (2002 – 2008) και μέλους της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ε.Ε. (2002 – 2008), καθώς και του Δημήτρη Τσιτσιράγκου, διευθυντή του τμήματος διεθνών δραστηριοτήτων του Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης (IFC) της Παγκόσμιας Τράπεζας.

 

Αν και η περίπτωση της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας θεωρούνταν πιο «εύκολη» από εκείνη της ΠΕΙΡΑΙΩΣ, τα «επεισόδια στο σίριαλ» δεν έλειπαν, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας που έγινε την περασμένη εβδομάδα προέκυψαν εντάσεις και διαφωνίες.

 

Πλέον βέβαια, εξελίξεις αναμένονται από σήμερα, για μια θέση και με σημειολογικό χαρακτήρα με εμπλεκόμενες πλευρές να επιθυμούν να παραμείνει σε «ελληνικά χέρια».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.