ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική: Το διοικητικό θρίλερ, ο Θωμόπουλος και το ΤΧΣ

12:44 - 03 Νοε 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εθνική: Το διοικητικό θρίλερ, ο Θωμόπουλος και το ΤΧΣ
Σκηνικό… θρίλερ φέρεται να εκτυλίχτηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας με μοναδικό θέμα την εκλογή έξι νέων μη εκτελεστικών μελών, μεταξύ των οποίων και το πρόσωπο που θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που δεν θεωρούνται επιβεβαιωμένες από πλευράς της ΕΤΕ, ενώ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εισηγήθηκε τον Δημήτρη Τσιτσιράγκο, το πρώην στέλεχος του IFC της World Bank, για πρόεδρο στην ΕΘΝΙΚΗ, το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, που συνεδρίασε χτες 2/11/2016 στις 23:00, εξέλεξε με πλειοψηφία τον Παναγιώτη Θωμόπουλο, τον πρώην υποδιοικητή της ΤτΕ, πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και πρώην πρόεδρο της Eurobank.


Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής, με εξαίρεση δύο ψήφους, μεταξύ αυτών του ΤΧΣ που ψήφισαν τον κ. Δ. Τσιτσιράγκο, εξέλεξε για πρόεδρο τον Π. Θωμόπουλο. 


Μένει να φανεί αν το ΤΧΣ αποδεχθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ή θα επιδιώξει να πάει το θέμα σε Γενική Συνέλευση. Σχετικές εισηγήσεις έχουν πέσει ήδη στο τραπέζι μια τέτοια κίνηση όμως θα προκαλούσε άλλη μια κρίση αξιοπιστίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:57 - 03 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.