ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΧΣ και Εθνική σε πορεία σύγκρουσης

13:16 - 06 Νοε 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΤΧΣ και Εθνική σε πορεία σύγκρουσης
Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις της Εθνικής Τράπεζας με το ΤΧΣ και το ΔΣ της ΕΤΕ βρίσκεται στον... αέρα.

Παρά τις προσπάθειες για να πέσουν οι τόνοι και να γίνουν αποδεκτές οι αποφάσεις του ΔΣ της Εθνικής, το ΤΧΣ έχει αποφασίσει να φτάσει στα άκρα και να ζητήσει τη Δευτέρα τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Εθνικής, με θέμα την άρση της εμπιστοσύνης στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

 

Το ΤΧΣ έλαβε την απόφαση για την καρατόμηση της διοίκησης της Εθνικής μετά την καταψήφιση της πρότασής του για την τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Τσιτσιράγκου στη θέση του προέδρου της τράπεζας. Υπενθυμίζεται ότι το ΤΧΣ, ελέγχοντας πάνω από το 40% των μετοχών, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της ΕΤΕ.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ΤΧΣ δεν θα ζητήσει τη σύγκληση συνέλευσης μόνο αν υπάρξει άμεση παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΕ κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, παραίτηση που θα οδηγούσε στην εκ νέου αναδόμηση του δ.σ.

 

Προσπάθειες να αποτραπεί η διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης που θα πλήξει την εικόνα του τραπεζικού συστήματος κάνει στο μεταξύ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ταμείου ΤΧΣ κ. Γιώργο Μιχελή για το θέμα.

 

Υπάρχουν πληροφορίες πως και εντός του ΤΧΣ υπάρχουν φωνές για εκτόνωση της κατάστασης, αλλά για την ώρα η πλειοψηφία φαίνεται να επιλέγει τη σκληρή γραμμή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.