ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Marfin Popular Bank: Περαιτέρω επενδύσεις σε ξενοδοχεία και υγεία

22:08 - 20 Φεβ 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εξαγορές και άλλων ξενοδοχείων, πέραν του Χίλτον αλλά και επενδύσεις στον τομέα της υγείας φέρεται να σχεδιάζει η διοίκηση του ομίλου της Marfin Popular Bank, σύμφωνα με το κυπριακό site Stockwatch, αναφερόμενο σε δημοσιογραφική διάσκεψη που δόθηκε αργά το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ομίλου Σαούντ Μπαλάουι, αφού εκθείασε την παρούσα διοίκηση του Ομίλου Λαϊκης και ιδιαίτερα τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, τόνισε ότι επέλεξαν την Κύπρο ως νέα έδρα του Ομίλου, λόγω του ηγετικού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και επειδή υπάρχουν πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες στο νησί.

Ο κ. Βγενόπουλος πρόσθεσε ότι σημαντικό ρόλο για την επιλογή της Κύπρου έπαιξαν ο μεγαλόμετοχος της MPB Πλάτωνας Λανίτης καθώς και ο σωστός τρόπος που ασκεί τον εποπτικό του ρόλο ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, όπως μεταδίδει το Stockwatch.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το πόσο αποτιμά τη MPB σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον για την εξαγορά της, ο κ. Μπαλάουι είπε ότι στην Κύπρο ήρθαν για να κτίσουν επιχείρηση και όχι για να πωλήσουν την τράπεζα.

«Μετά το Χίλτον, στόχος μας παραμένει η εξαγορά και άλλων ξενοδοχείων, καθώς και οι εξαγορές στον τομέα την υγείας, που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Είναι προνόμιο για εμάς να είμαστε κομμάτι αυτού του Ομίλου», τόνισε ο κ. Μπαλάουι.

Ο κ. Βγενόπουλος δεν παρέλειψε να δώσει απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι θα πρέπει να παραμείνουν κυπριακές οι τράπεζες της χώρας. ”Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η μιζέρια που επικρατεί στην Κύπρο. Τα ξένα κεφάλαια που έρχονται στη χώρα, δημιουργούν καλύτερες προοπτικές για την οικονομία και επιπλέον ανοίγονται και νέες θέσεις εργασίας. Ζούμε σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία και πρέπει επιτέλους κάποιοι να το αντιληφθούν”, κατέληξε, σύμφωνα με το Stockwatch.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.