ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στρατηγικός επενδυτής στην Παγκρήτια με 15% ο Μ. Σάλλας

15:51 - 29 Νοε 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στρατηγικός επενδυτής στην Παγκρήτια με 15% ο Μ. Σάλλας
Με ποσοστό 15% τουλάχιστον και ίσως περισσότερο, ο Μιχάλης Σάλλας, μπορεί αν θέλει να ελέγξει τη διοίκηση της Παγκρήτιας τράπεζας, της μεγαλύτερης συνεταιριστικής τράπεζας της χώρας. Η Παγκρήτια τράπεζα έχει πάνω από 80.000 μέλη - συνεταιριστές, χορηγήσεις 1,6 δισ Ευρώ και καταθέσεις 1 δισ Ευρώ. Ο πρώην Προεδρος της τράπεζας πειριαώς, δήλωσε οτι εμπιστεύεται τη διοίκηση της τράπεζας, πράγμα που σημαίνει οτι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν θα είναι προτεραιότητα του η διοίκηση και οτι θα παραμείνει απλώς ώς στρατηγικός επενδυτής. Το 85% του συνόλου των δανείων της είναι δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και διαθέτει δίκτυο 47 καταστημάτων στην Κρήτη, παρουσία σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Μήλο, 54 Καταστήματα Πανελλαδικά και επιπλέον 12 σημεία εξυπηρέτησης (ΑΤΜ). Με βάση τις καταθέσεις έχει μερίδιο πάνω από 13% στην Κρήτη και πάνω από 20% στο Ηράκλειο. Η τράπεζα κατέχει σημαντική θέση στην Κρήτη στη χρηματοδότηση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων.Πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας ο επιχειρηματίας Γιάννης Λεμπιδάκης, βασικός μέτοχος της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης. Η κίνηση Σάλλα, εντυπωσίασε την αγορά διότι οι συζητήσεις για την απόκτηση του ποσοστού της δεν είχαν διαρρεύσει. Όπως ανακοινώθηκε όμως, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας, υπογράφτηκε σήμερα Τρίτη 29/11/2016 Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης και Εμπιστευτικότητας (MOU), με τον κ. Μιχάλη Σάλλα, στο οποίο ρητά εκφράζεται η επιθυμία της συμμετοχής του στο Συνεταιριστικό Κεφάλαιο ως Στρατηγικός Επενδυτής, με ποσοστό τουλάχιστον 15% επί του συνόλου των Συνεταιριστικών μερίδων.

Η συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή αναμένεται να ενισχύσει και να θωρακίσει περαιτέρω την κεφαλαιακή επάρκεια της Παγκρήτιας.

 

Παράλληλα, τόσο η Διοίκηση της Τράπεζας όσο και ο κ. Σάλλας πιστεύουν ότι με την συνεργασία αυτή δημιουργούνται οι δυνατότητες για την ενδυνάμωση, ανάπτυξη και αναβάθμιση των δραστηριοτήτων της Τράπεζας, προς όφελος των υφιστάμενων και μελλοντικών συνεταίρων της.

 

Η συμμετοχή θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και θα διασφαλίζει το συνεταιριστικό χαρακτήρα της Παγκρήτιας.

 

Στόχος και των δύο πλευρών είναι το σύνολο της διαδικασίας με βάση τα προβλεπόμενα από τον Νόμο, τις Εποπτικές Αρχές και το MOU, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου 2017.

 

Σε δήλωσή του ο γνωστός τραπεζίτης σημειώνει: 

«Γνωρίζω την Τράπεζα από την ίδρυσή της και έχω παρακολουθήσει στενά την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια. Θεωρώ την Παγκρήτια Τράπεζα άρρηκτα δεμένη με την οικονομία της Κρήτης, έχω εμπιστοσύνη στη Διοίκηση και στα στελέχη της και πιστεύω ότι η νέα προσπάθεια όλων μας θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της και θα διευρύνει τις προοπτικές της προς όφελος των συνεταίρων και των πελατών της».

Τελευταία τροποποίηση στις 18:22 - 29 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.