ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

NBG Securities: Μόνο η Alpha Bank με σύσταση outperform

15:10 - 02 Δεκ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
NBG Securities: Μόνο η Alpha Bank με σύσταση outperform
Μόνο η ALPHA BANK διαθέτει σύσταση outperform, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της NBG Securities, η οποία για τις EUROBANK και ΠΕΙΡΑΙΩΣ συστήνει neutral (ουδετερότητα).

Οι τιμές στόχοι που δείνει είναι στα 2,96 ευρώ για την ALPHA BANK, δίνοντας δυνητική άνοδο της τάξης του 56% από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ οι τιμές στόχοι για τη EUROBNAK είναι στα 0,70 ευρώ και για την ΠΕΙΡΑΙΩΣ στα 0,17 ευρώ. 


Εκτός συστημικών τραπεζών, η Τρ. ΚΥΠΡΟΥ διαθέτει σύσταση outperform με τιμή στόχο στα 0,22 ευρώ. 

 

Όπως αναφέρει η NBG Securities, η μετοχή της Alpha Bank βρίσκεται στη λίστα προτίμησή της της, εξαιτίας του υψηλού δείκτη κάλυψης των NPLs, τον "άνετο" δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας και την καλύτερη ποιότητα κεφαλαίων, σε σχέση με τις άλλες ελληνικές τράπεζες.


Η Alpha Bank είναι καθ' οδόν για την επιστροφή στην κερδοφορία το 2016, ενώ η αποτίμησή της μπορεί να χαρακτηριστεί φθηνή, ήτοι 0,3x σε όρους TBV με βάση τις εκτιμήσεις του 2017. 
Στις προκλήσεις για τη μετοχή παραμένουν οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, η επιδείνωση των μακροοικονομικών συνθηκών και η πολιτική αστάθεια. 


Για τη Eurobank, η NBG Securities θεωρεί ότι αν και βρίσκεται σε καλή πορεία για την επίτευξη ενός κερδοφόρου έτους, τα DTC αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μέρος της κεφαλαιακής της επάρκειας ενώ θα πρέπει να αποπληρώσει και 950 εκατ. ευρώ προνομιούχων μετοχών προς το ελληνικό δημόσιο. 
Στις προκλήσεις επίσης είναι η επιδείνωση των μακροοικονομικών συνθηκών. 


Για την Πειραιώς, η NBG Securities επισημαίνει ότι είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι υπάρχει υψηλό μέγεθος NPEs, κεφαλαιακή εξάρτηση από τα DTC και συνεχιζόμενα διοικητικά προβλήματα. 


Ομοίως στις προκλήσεις περιλαμβάνεται η επιδείνωση των μακροοικονομικών συνθηκών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.