ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πειραιώς: Αύριο ο νέος CEO

09:01 - 13 Δεκ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Πειραιώς: Αύριο ο νέος CEO
Αύριο Τετάρτη αναμένεται να λήξει, εκτός απροόπτου πάντα, η διοικητική εκκρεμότητα στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ καθώς αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ, το οποίο και θα αποφασίσει για το ποιος θα είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και πλησιάζει η ημερομηνία-«κλειδί» καθώς για τις 14 Δεκεμβρίου του 2016 έχει οριστεί η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας για να εκλέξει τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Η επιτροπή υποψηφιοτήτων της τράπεζας, αφού πήρε συνεντεύξεις από επτά υποψηφίους, έχει καταλήξει σε short list δύο ονομάτων. Το nomination committee στις 8 Δεκεμβρίου του 2016 πρότεινε προς το Διοικητικό Συμβούλιο δύο τραπεζικά στελέχη τον Χρήστο Παπαδόπουλο πρώην στέλεχος της Standard Chartered και τον Άνθιμο Θωμόπουλο πρώην CEO της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ o οποίος έχει υποβάλλει αίτημα για νέα τραπεζική άδεια με την Credicom το οποίο θα αξιολογηθεί από την ΤτΕ στις 15-16 Δεκεμβρίου του 2016. 

 

Πηγές της τράπεζας ανέφεραν πως η εκκρεμότητα θα πρέπει να λήξει την Τετάρτη. Εξάλλου και ο Πρόεδρος της τράπεζας κ. Γιώργος Χατζηνικολάου με δήλωση του την περασμένη εβδομάδα γνωστοποιούσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας των υποψηφιοτήτων.

«Πραγματοποιήσαμε, έτσι, ένα ακόμη βήμα στην πορεία αναδιάρθρωσης της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ, με γνώμονα τη σταθερότητα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, τα συμφέροντα των μετόχων και των πελατών μας. Δέσμευση και στόχος μας είναι να παραμείνει η Τράπεζα βασικός πυλώνας της ελληνικής αγοράς, ενδυναμώνοντας την προοπτική της στο σημερινό περιβάλλον», ανέφερε ο κ. Χατζηνικολάου.

 

Σημειώνεται οτι και οι δυο υποψήφιοι είχαν για διαφορετικούς λόγους απορριφθεί σε προηγούμενο στάδιο της διαδικασίας για διαφορετικούς λόγους. 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:32 - 13 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.