ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πραξικόπημα» SSM στο ΔΣ της Πειραιώς

19:34 - 14 Δεκ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
«Πραξικόπημα» SSM στο ΔΣ της Πειραιώς
Το ενδεχόμενο κατάθεσης αγωγών κατά του SSM και του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργου Χαντζηνικολάου, εξετάζουν σύμφωνα με πληροφορίες, Έλληνες μέτοχοι της Τράπεζας.

Οι μέτοχοι θεωρούν ότι πλήττεται η αξία και η φήμη της τράπεζας από τις παρεμβάσεις του SSM και του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς.

 

Ενώ ήταν σε εξέλιξη το ΔΣ της Τράπεζας για επιλογή νέου διευθύνοντος συμβούλου, μεταξύ των δύο υποψηφίων, Άνθιμου Θωμόπουλου και Χρήστου Παπαδόπουλου, που είχε επιδείξει το nomination commitee, ο SSM έστειλε email προς το ΔΣ, με το οποίο ζητούσε να διακοπεί η διαδικασία, χωρίς να εξηγεί την αιτία της παρέμβασής του.

 

Στο μεταξύ, ο ένας εκ των δύο υποψηφίων, Άνθιμος Θωμόπουλος, φέρεται να παραιτείται από την υποψηφιότητά του και η εκκρεμότητα επιλογής CEO στην Τράπεζα Πειραιώς παρατείνεται, χωρίς εμφανή λόγο.

 

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, οι καθυστερήσεις και οι αναβολές στην κρίσιμη αυτή για την τράπεζα διαδικασία αποδίδονται στον Αμερικανό Τζον Πόλσον, το fund του οποίου κατέχοντας το 9% των μετοχών ενδιαφέρεται σφόδρα για την απόκτηση σε ιδιαίτερα ευνοϊκές τιμές του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων της τράπεζας.

 

Πάντως, τη στιγμή αυτή όλες οι διαδικασίες έχουν μπλοκάρει και ο Πρόεδρος του ΤΧΣ, κ. Γιώργος Μιχελής ενημερώνει σχετικά το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ.

 

Τελικώς η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, ενώ την Πέμπτη θα συνέλθει για το αυτό το θέμα το διοικητικό συμβούλιο του ΤΧΣ, που δίνει διορία μέχρι την Παρασκευή για να λήξει το θέμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:30 - 15 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.