ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πειραιώς: Στον «αέρα» η επιλογή CEO μετά το «μπλόκο» SSM

13:46 - 15 Δεκ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Πειραιώς: Στον «αέρα» η επιλογή CEO μετά το «μπλόκο» SSM
Στον αέρα παραμένει η διαδικασία επιλογής διευθύνοντα συμβούλου στην Τράπεζα Πειραιώς, έπειτα από το χθεσινό «πραξικόπημα» του SSM. Υπενθυμίζεται ότι ο Μηχανισμός παρενέβη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, την τελευταία στιγμή, στέλνοντας email και ζητώντας να διακοπεί η διαδικασία και να αναβληθεί η απόφαση, χωρίς να εξηγεί την αιτία της παρέμβασής του.

Τελικά, το ΤΧΣ, δια του εκπροσώπου του στο δ.σ. της Τράπεζας Πειραιώς, ζήτησε αναβολή της διακοπείσας συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας –η οποία και διεκόπη μετά την επιστολή του SSM- για την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.

 

Επομένως, η «βαλίτσα» της επιλογής του Διευθύνοντα Συμβούλου της τράπεζας θα πάει ακόμα παραπέρα και μάλιστα χωρίς εμφανή λόγο.

 

Όπως μετέδιδε και από χτες το reporter.gr, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, οι καθυστερήσεις και οι αναβολές στην κρίσιμη αυτή για την τράπεζα διαδικασία αποδίδονται στον Αμερικανό Τζον Πόλσον, το fund του οποίου κατέχοντας το 9% των μετοχών ενδιαφέρεται σφόδρα για την απόκτηση σε ιδιαίτερα ευνοϊκές τιμές του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων της τράπεζας.

 

Αυτό που επίσης προκαλεί ερωτήματα είναι το γιατί ο SSM παρενέβη τελευταία στιγμή στη διαδικασία, ενώ είχε όλο το προηγούμενο διάστημα στη διάθεσή του για να διατυπώσει ενστάσεις.

 

Σε αναζήτηση τρίτου υποψηφίου

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΧΣ πρότεινε χθες δύο υποψηφίους: Τον Χρήστο Παπαδόπουλο, ο οποίος είχε εγκριθεί τελικά από τον SSM, παρότι αρχικά η υποψηφιότητά του είχε απορριφθεί, όσο και τον Στέλιο Παπαδόπουλο, επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ. Ωστόσο, καμία από τις δύο υποψηφιότητες δεν έγινε χθες αποδεκτή, ενώ ο Άνθιμος Θωμόπουλος είχε ήδη αποχωρήσει από τη διαδικασία.

 

Η όλη διαδικασία λοιπόν βρίσκεται στον αέρα και η Επιτροπή Υποψηφιοτήτων της Τράπεζας Πειραιώς θα πρέπει να "κατέβει" με νέο υποψήφιο στο δ.σ. της ερχόμενης Παρασκευής.

 

Παράλληλα, το ΤΧΣ, ως μέτοχος με 26% στην Τράπεζα Πειραιώς, θα πρέπει να καθορίσει τον ρόλο του στη διαδικασία.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ η Τράπεζα Πειραιώς ανέφερε ότι: «Συνεχίζεται η διαβούλευση του Διοικητικού της Συμβουλίου σε σχέση με τη διαδικασία επιλογής νέου CEO και θα επανέλθει προσεχώς με νεώτερες ανακοινώσεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.