ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επενδύσεις €180 εκατ.για Goldair-ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ στο Θριάσιο

14:46 - 16 Δεκ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Επενδύσεις €180 εκατ.για Goldair-ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ στο Θριάσιο
Στα 180 εκατ. ευρώ θα διαμορφωθούν οι επενδύσεις που θα υλοποιήσει το σχήμα Goldair Cargo - ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων στο εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο.

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι η κοινοπραξία έχει ανακηρυχτεί προσωρινός ανάδοχος για την κατασκευή, 50ετή λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του εμπορευματικού κέντρου σε έκταση 588 στρεμμάτων στο Θριάσιο Πεδίο Ελευσίνας προχώρησε η ΓΑΙΑΟΣΕ.

 

Στο πλαίσιο, αυτό το σχήμα βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής ανεξάρτητου μηχανικού, με τη σύμβαση να πρέπει να εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ακολούθως να εξεταστεί από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Έτσι και με δεδομένο ότι θα χρειαστεί να ληφθεί σειρά αδειοδοτήσεων, εκτιμάται ότι το 2018 θα ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες, οι οποίες θα είναι διάρκειας δύο ετών και θα έχουν ορίζοντα δεκαετίας.

 

Η Goldair Cargo, που αποτελεί θυγατρική του ομίλου Goldair με περισσότερους από 3.000 εργαζομένους στην Ελλάδα και 750 στο εξωτερικό το 2016 πέτυχε αύξηση του μεταφερόμενου φορτίου κατά 8% με αντίστοιχη αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 6%. Αύξησε ακόμη το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 5%.

 

Οι εταιρείες του ομίλου Goldair

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στον τομέα της επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίων, "το 2016 η θυγατρική στην επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων Goldair Handling πέτυχε αύξηση του κύκλου εργασιών και του τζίρου κατά 7% καθώς και του EBITDA σε 3%. Πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ, εξυπηρέτησε συνολικά 6,2 % περισσότερες πτήσεις, αύξησε κατά 2,1% το μερίδιο αγοράς της καθώς και αύξησε κατά 8,1% τις θέσεις εργασίες φτάνοντας τους 2.626 υπαλλήλους.

 

Συγχρόνως, η Goldair Handling ανανέωσε τις συνεργασίες με ήδη υπάρχοντες πελάτες Azur Air, Ellinair, French Air Force, Novair, Primera Air, Royal Flight, SAS, Siberia Airlines, Small Planet, SunExpress, Turkish Airlines, Ural και Utair καθώς επίσης πρόσθεσε στο πελατολόγιο της νέους συνεργάτες όπως Air Company Armenia, Air Greenland, Bravo Airways, Flyone, Jordan Aviation, Signature & Small Planet Germany.

 

Όσον αφορά το διεθνές δίκτυο που έχει παρουσία η εταιρείαστη Βουλγαρία μέσω της θυγατρικής Goldair Handling Bulgaria με πλήρη επιτυχία ξεκίνησε η συνεργασία με τις αεροπορικές BH Air, Blue Air, Blue Panorama, Germania Flug AG Swiss, Norwegian Air Shuttle, Small Planet Germany και Smartlynx ενώ ανανέωσε με τις Alitalia & Turkish Airlines στην Κύπρο μέσω της κοινοπραξίας με την εταιρεία LGS (Louis Goldair Services) με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησε η συνεργασία με τις Air Company Armenia, Ellinair, Fly 365 Aviation, Fly Jordan, Smartlynx (Estonia & Latvia) και United Airlines καθώς επίσης ανανέωσε τη συνεργασία με τις Alitalia, Danish Air Transport, Easy Jet (Switzerland & UK), Globus Air, Ukraine International, Ural και Wizz Air στο αεροδρόμιο Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, στα πλαίσια της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης στην εταιρεία ICAS ξεκίνησε συνεργασία με τις Air Algerie, Air Djibouti, Etihad (Cargo Operations) και Saudia Airlines.

 

Στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Goldair Handling πρόσθεσε δράσεις που αφορούν την Κοινωνία και το Περιβάλλον με σκοπό την ενσωμάτωση των αξιών της Αειφορίας και της

 

Βιωσιμότητας πραγματοποιώντας εθελοντικές ενέργειες καθώς επίσης δημιούργησε προϋποθέσεις και ευκαιρίες για βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία.

 

Επίσης, το 2016, υπήρξαν σημαντικές διακρίσεις για την Goldair Handling, όπως μεταξύ άλλων:

 

Αναδείχθηκε ως True Leader από την ICAP Group ως μία από τις 30 μεγαλύτερες εργοδοτικές εταιρείες της χώρας. Διακρίθηκε με το βραβείο GSE Safety Innovation από τον διεθνή οργανισμό Ground Handling International. Βραβεύθηκε από την αεροπορική εταιρεία Qatar Airways για την Goldair Handling Bulgaria (αεροδρόμιο Sofia) με το βραβείο του καλύτερου σταθμού στην Ευρώπη

 

Τέλος, έως το τέλος του 2016, η Goldair Handling αναμένεται να εξυπηρετήσει περισσότερες από 130.000 πτήσεις, 28 εκ. επιβάτες και 49 χιλ. τόνους εμπορευμάτων (σε Ελλάδα, Βουλγαρία & Κύπρο).''

 

Διεθνείς Μεταφορές Εμπορευμάτων & Logistics


Την ίδια ώρα, η Rail Cargo Logistics Goldair, παρά το κλείσιμο της γραμμής στην Ειδομένη για 2 μήνες λόγω των μεταναστών και παρά την απεργία για 3 βδομάδες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνέχισε την αναπτυξιακή της πορεία ενώ παράλληλα έγινε η πρώτη ιδιωτική εταιρεία στην Ελλάδα με άδεια από την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων να πραγματοποιεί σιδηροδρομικές μεταφορές.

 

Εντός των πρώτων μηνών του 2017 η εταιρεία αναμένει να αποκτήσει όλα τα πιστοποιητικά ασφαλείας και παράλληλα με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των μηχανοδηγών και του υπόλοιπου προσωπικού, θα ξεκινήσει με τις δικές της λοκομοτίβες αυτή την εξαιρετικής σημασίας δραστηριότητα τόσο για την ίδια όσο και για την Ελληνική οικονομία γενικότερα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:48 - 16 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.