ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας της Εθνικής Τράπεζας

20:10 - 22 Δεκ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας της Εθνικής Τράπεζας
Ιδιαίτερη αυξημένη θεωρείται η συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που… τρέχει στην Εθνική Τράπεζα.

Μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ξεπερνούν τις 1.000  και ουσιαστικά καλύπτουν το στόχο που είχε θέσει η τράπεζα.

 

Με βάση τα αποτελέσματα του προγράμματος εθελουσίας της Εθνικής Τράπεζας, η Τράπεζα φαίνεται ότι ήδη πιάνει τον στόχο της μείωσης του προσωπικού της στα 9.950 άτομα, ο οποίος είχε τεθεί με ορίζοντα το 2018.

 

Ο φόβος για νέες αλλαγές στα εργασιακά και ο φόβος των ομαδικών απολύσεων φαίνεται πως οδήγησε πολλούς από τους εργαζομένους να πουν ναι στην εθελούσια έξοδο.

 

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως ένα μεγάλο ποσοστό από τα άτομα που έχουν υποβάλλει αίτηση είναι νεαρής ηλικίας, γεγονός που σημαίνει πως η τράπεζα πιθανώς να χάσει κάποια εξελίξιμα στελέχη.

 

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα εθελουσίας της Εθνικής ξεκίνησε την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και απευθυνόταν στο σύνολο του προσωπικού με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου που δουλεύουν σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης, καθώς και σε όσους δικηγόρους απασχολούνται με σύμβαση έμμισθης εντολής. Επίσης περιελάμβανε και το προσωπικό της τράπεζας που παρέχει υπηρεσίες σε θυγατρικές σε Ελλάδα και εξωτερικό ή σε άλλους φορείς με απόσπαση.

 

Ελάχιστες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ήταν ο εργαζόμενος να έχει συμπληρώσει τα 30 έτη ηλικίας και τα 3 χρόνια προϋπηρεσίας (2 χρόνια για έμμισθους δικηγόρους) έως τις 30/11/2016.  

 

Το πρόγραμμα προέβλεπε δυνατότητα άμεσης αποχώρησης με καταβολή αποζημίωσης μέχρι 42 μηνιαίους μεικτούς μισθούς ή δυνατότητα διετούς άδειας με πλήρεις αποδοχές. Η μέγιστη αποζημίωση ανερχόταν στις 180.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι για την αποζημίωση προβλεπόταν προσαύξηση ανάλογα με την ηλικία, ενώ ήταν προσαυξημένη κατά 20% για τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε καταστήματα τα οποία έχει ανακοινωθεί ότι θα κλείσουν. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.