ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελεγμένες Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις Συγκροτήματος για το 2006

16:27 - 27 Φεβ 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Στη σημερινή συνεδρία του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου έχει εγκρίνει τις ελεγμένες Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις του Συγκροτήματος για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2006. Οι Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συγκροτήματος www.bankofcyprus.com (επιλέξτε Σχ. Επενδυτών/ Οικονομικά Στοιχεία). Αντίγραφα θα είναι επίσης διαθέσιμα στην Υπηρεσία Μετοχών και Χρεογράφων του Συγκροτήματος, Eurolife House (3ος όροφος), Εύρου 4, Στρόβολος, Λευκωσία.
Σημειώνεται ότι το Συγκρότημα είχε ανακοινώσει τα προκαταρκτικά οικονομικά αποτελέσματά του για το έτος 2006 στις 7 Φεβρουαρίου 2007. Τα τελικά ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα δεν διαφέρουν από τα προκαταρκτικά αποτελέσματα. Η σχετική ανακοίνωση αναφορικά με την ανάλυση και επεξήγηση των αποτελεσμάτων είχε εκδοθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2007 και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συγκροτήματος www.bankofcyprus.com (επιλέξτε Σχ. Επενδυτών/ Ανακοινώσεις). Η σύνοψη της σχετικής ανακοίνωσης που είχε γίνει στις 7 Φεβρουαρίου 2007, περιλάμβανε τα εξής σημεία:
- Τα κέρδη μετά τη φορολογία για το 2006 σημείωσαν αύξηση 153% και ανήλθαν σε £183 εκατ. (Euro 317 εκατ.). Η βελτίωση όλων των δεικτών κερδοφορίας και αποτελεσματικότητας του Συγκροτήματος κατά το 2006 ήταν σημαντική, με τον δείκτη απόδοσης ιδίων κεφαλαίων να ανέρχεται σε 21,7% και τον δείκτη κόστος προς έσοδα να μειώνεται σε 46,7%. Στη βελτίωση συνέβαλαν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης των εργασιών του Συγκροτήματος στην Κύπρο σε συνδυασμό με το σχέδιο συγκράτησης εξόδων, η συνέχιση της δυναμικής επέκτασης στην Ελλάδα, και η πολύ καλή πορεία των ασφαλιστικών εργασιών του Συγκροτήματος. Τονίζεται ότι τα κέρδη του Συγκροτήματος προέρχονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία από βασικές τραπεζικές και ασφαλιστικές εργασίες.
- Εξαιρετική βελτίωση παρουσιάστηκε και στους δείκτες ποιότητας χαρτοφυλακίου χορηγήσεων του Συγκροτήματος. Συγκεκριμένα, ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων ως ποσοστό του συνόλου των χορηγήσεων βελτιώθηκε από 9,3% την 1η Ιανουαρίου 2006 σε 5,6% στις 31 Δεκεμβρίου 2006, επιτρέποντας τη μείωση της ετήσιας χρέωσης προβλέψεων έναντι των αποτελεσμάτων σε 0,7% ως ποσοστό των χορηγήσεων.
- Ως αποτέλεσμα της υψηλής κερδοφορίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε να προτείνει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων μέρισμα 10 σεντ (Euro 0,17*) κατά μετοχή. Το σύνολο του προτεινόμενου μερίσματος μαζί με το προμέρισμα 7 σεντ (Euro 0,12) κατά μετοχή που πληρώθηκε τον Δεκέμβριο 2006 ανέρχεται σε 17 σεντ (Euro 0,29) κατά μετοχή σε σύγκριση με 7 σεντ (Euro 0,12) το προηγούμενο έτος, παρουσιάζοντας αύξηση 143%.
Ακολουθεί Πίνακας:
* ε.μ. = εκατοστιαίες μονάδες, 1 εκατοστιαία μονάδα = 1%
Υπενθυμίζεται ότι στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου 2007, θα εξεταστούν η Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Οικονομικές Καταστάσεις 2006 και η έγκριση του προτεινόμενου τελικού μερίσματος.
* Η πληρωμή του μερίσματος θα γίνει με βάση την ισοτιμία που θα ισχύει κατά την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα πριν από την ημερομηνία αποκοπής και δύναται να είναι διαφορετική από αυτή που χρησιμοποιήθηκε για σκοπούς της παρούσας ανακοίνωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.