ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιορισμένη η διακύμανση ισοτιμίας ευρω - δολαρίου/ ενίσχυση γιεν

11:58 - 28 Φεβ 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Περιορισμένη η διακύμανση της ισοτιμίας ευρώ / δολάριο σήμερα το πρωί στην Ασία. Το ευρώ ενισχύθηκε χθες έναντι του δολαρίου στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2 μηνών τα $1,3260 μετά την ανακοίνωση μη αναμενόμενης μείωσης των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ. Η ανησυχία για τις γεωπολιτικές εξελίξεις εξακολουθεί να επιβαρύνει το δολάριο. Η διακύμανση του ευρώ εκτιμάται μεταξύ $1,3150-1,3250.

Το γιεν παρουσίασε χθες έναντι του δολαρίου τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση(2%) των τελευταίων 14 μηνών με αποτέλεσμα να ενισχυθεί έως το υψηλότερο επίπεδο (117,50 γιεν) των τελευταίων 10 εβδομάδων. Θετικά επηρέασε το γιεν η προειδοποίηση μέλους της Bank of Japan για τους κινδύνους που εγκυμονεί η διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα.

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τραπέζης της Ιαπωνίας ανέφερε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων δεν θα πλήξουν την ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας αλλά στοχεύουν σε διατηρήσιμους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. Η περαιτέρω ενίσχυση του γιεν περιορίσθηκε λόγω των αρνητικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν το πρωί για την ιαπωνική οικονομία. Συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις και οι νέες κατοικίες μειώθηκαν τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση κατά 0,8% και 0,7% αντίστοιχα και η βιομηχανική παραγωγή παρουσίασε σε μηνιαία βάση υποχώρηση της τάξεως του 1,5%. Η σημερινή διακύμανση του δολαρίου εκτιμάται μεταξύ 117,90-119,00 γιεν.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.