ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στρατηγικός επενδυτής, με 21,5%, στην Παγκρήτια Τράπεζα ο Σάλλας Κύριο

14:36 - 30 Ιαν 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στρατηγικός επενδυτής, με 21,5%, στην Παγκρήτια Τράπεζα ο Σάλλας
Ως στρατηγικός επενδυτής εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Παγκρήτιας Τράπεζας, ο επίτιμος πρόεδρος της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Μιχάλης Σάλλας, κατόπιν της ολοκλήρωσης των απαιτούμενων ελέγχων.

Ως αποτέλεσμα, η Lyktos Participations A.E., εταιρεία συμφερόντων του κ. Σάλλα, αποφάσισε τη συμμετοχή της στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κρητικής τράπεζας, αποκτώντας το 21,50% το συνεταιριστικού της κεφαλαίου.

 

Oι παραπάνω εξελίξεις τελούν υπό την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

 

Από την πλευρά της, η Τράπεζα, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου έκανε αποδεκτή τη συμμετοχή του Στρατηγικού Επενδυτή.

Παράλληλα και με βάση όσα προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο, κατατέθηκε από τον Στρατηγικό Επενδυτή αίτηση προς την Τράπεζα της Ελλάδος για την παροχή της σχετικής έγκρισης, γεγονός που αναμένεται να σηματοδοτήσει μια νέα δυναμική πορεία της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στο μέλλον.

 

Οι δύο πλευρές είχαν υπογράψει στις 29 Νοεμβρίου του 2016, Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης και Εμπιστευτικότητας (MOU), στο οποίο ρητά εκφραζόταν η επιθυμία συμμετοχής του κ. Σάλλα στο συνεταιριστικό κεφάλαιο ως στρατηγικός επενδυτής

Τελευταία τροποποίηση στις 18:12 - 30 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.