ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναχωρούν από τη Σερβία οι ελληνικές τράπεζες

09:40 - 31 Ιαν 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Αναχωρούν από τη Σερβία οι ελληνικές τράπεζες
Σε φάση απαγκίστρωσης από την αγορά της Σερβίας βρίσκονται οι τέσσερις συστημικές τράπεζες της Ελλάδας.

Πρόκειται για ρητή υποχρέωση που έχει αναληφθεί προς την πλευρά των δανειστών και εντάσσεται στα επιχειρηματικά σχέδια που έχουν εγκριθεί και προβλέπουν αναδιάρθρωση και μείωση της διεθνούς παρουσίας τους, προκειμένου να λάβουν μέρος στην πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση.

 

Όπως έγινε γνωστό, η Vojvodjanska banka, της οποίας ο έλεγχος ανήκει στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, η Τράπεζα Πειραιώς Σερβίας, η Eurobank και η Alpha Bank Σερβίας αναζητούν αγοραστές .

 

Ειδικότερα η πώληση της Alpha Bank Serbia είναι επί θύραις, καθώς η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα , σύμφωνα με το μη εκτελεστικό μέλος του ΤΧΣ, Ράντοβαν Τζελάσικ.

 

Το ενδιαφέρον του ΤΧΣ, επικεντρώνεται στην πώληση της Vojvodjanska banka, του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας και για τη σερβική θυγατρική της Πειραιώς στις οποίες ελέγχει το 38.92% και 25.95% αντίστοιχα. Στην Alpha Bank το Ταμείο έχει μόνο το 11,01 % και στην Eurobank, μόλις το 2,38%, χωρίς δικαιώματα ψήφου και στις δύο αυτές τράπεζες.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank έχει ήδη πουλήσει τη θυγατρική της Universal Bank στην Ουκρανία, καθώς επίσης και τις θυγατρικές της σε Πολωνία και Τουρκία. Αναλόγως, η Alpha Bank παραχώρησε το δίκτυό της στην Βουλγαρία στην Eurobank, μέσω της εκεί θυγατρικής της, Post Bank.

 

Στη Ν/Α Ευρώπη , οι ελληνικές τράπεζες έχουν ακόμα παρουσία σε Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και ΠΓΔΜ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.