ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνική Ένωση Τραπεζών-Στουρνάρας: Brainstorming για τα «κόκκινα δάνεια»

18:59 - 06 Φεβ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ελληνική Ένωση Τραπεζών-Στουρνάρας: Brainstorming για τα «κόκκινα δάνεια»
Τα ζητήματα που αφορούν την αποτελεσματικότερη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στο γεύμα εργασίας που παρέθεσαν τη Δευτέρα προς τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο πρόεδρος, Νικόλαος Καραμούζης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), στα γραφεία της Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαχείριση των κόκκινων δανείων από την πλευρά των τραπεζών απασχόλησε για ώρα τη συνάντηση, καθώς και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για τη μείωση του εξαιρετικά υψηλού υπολοίπου, που αποτελεί τροχοπέδη για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή του τραπεζικού τομέα στην κανονικότητα.

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤ, οι διοικήσεις των τραπεζών είχαν, επίσης, την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και τα στελέχη της και να ενημερωθούν από τον κ. Στουρνάρα για τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές που αφορούν τις επερχόμενες αλλαγές στο ευρύτερο ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο.

 

Ακόμη, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και την ελληνική οικονομία.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:12 - 06 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.