ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί δεν ΄΄κινδυνεύουν΄΄ οι μετοχές δύο τραπεζών

10:55 - 01 Μαρ 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Δεν κινδυνεύουν να τεθούν σε καθεστώς επιτήρησης οι μετοχές των Geniki Bank και Emporiki Bank λόγω των συνεχιζόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων που δημοσιεύουν στις τελευταίες χρήσεις.

Οι τράπεζες εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος για την κεφαλαιακή τους επάρκεια και με τα στοιχεία που υπάρχουν οι δύο τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο, αν ακολουθηθεί το γράμμα του νόμου (κανονισμός Χ.Α.) θα πρέπει να μπουν στην επιτήρηση. Φαίνεται όμως πως οι αρμόδιες αρχές κατευθύνονται προς τροποποίηση του κενού που υπάρχει στον κανονισμό προκειμένου να αποφευχθεί η υπαγωγή των δύο εταιρειών στο καθεστώς επιτήρησης.

Και αυτό γιατί δεν είχε προβλεφθεί η ΄΄απαλλαγή΄΄ των τραπεζών από τα κριτήρια που θέτει το Χ.Α., λόγω εποπτείας τους από την Τράπεζα της Ελλάδος. Σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του Χ.Α. και θα δοθεί λύση.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως θέμα κεφαλαιακής επάρκειας τίθεται για την περίπτωση της Geniki  Bank, αλλά η τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 150 εκατ. ευρώ περίπου.

Γ.Κ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.