ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη Bancpost

12:03 - 09 Φεβ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Eurobank: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη Bancpost
Επιταχύνονται οι εξελίξεις όσον αφορά στην πώληση της θυγατρικής της, Bancpost, στη Ρουμανία, από τη Eurobank, στο πλαίσιο της δέσμευσης για μείωση της παρουσίας της εκτός Ελλάδος. Η τράπεζα, κατά πληροφορίες, έβγαλε την πρόσκληση ενδιαφέροντοςενώ σύμβουλοι της διαδικασίας πώλησης ανέλαβαν οι τράπεζες HSBC και Mediobanca και νομικός σύμβουλος η βρετανική Shearman.

Το πλάνο της Eurobank προβλέπει πώληση έως και του 100% της Bancpost, κάτι που θα εξαρτηθεί από την εκδήλωση ενδιαφέροντος.Σε περίπτωση που το ενδιαφέρον εκδηλωθεί από fund, τότε η Eurobank θα διατηρήσει ποσοστό συμμετοχής στη ρουμανική θυγατρική. 


Στόχος της Eurobank είναι μέχρι το α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους να έχει λάβει τις μη δεσμευτικές προσφορές από υποψήφιους αγοραστές και η διαδικασία της πώλησης να ολοκληρωθεί προς το τέλος του έτους.

 

Η  Bancpost κατέχει το 3% της ρουμανικής αγοράς και είναι η 9η μεγαλύτερη τράπεζα σε επίπεδο ενεργητικού. Η Eurobank απέκτησε ποσοστό πλειοψηφίας το 2003 και τον πλήρη έλεγχο της τράπεζας το 2009. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.