ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο αναβαλλόμενος, οι τραπεζικοί ισολογισμοί και το… road show

11:31 - 10 Μαρ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ο αναβαλλόμενος, οι τραπεζικοί ισολογισμοί και το… road show
Θεωρητικά, θα έπρεπε ήδη οι τράπεζες να έχουν «ανοίξει τον χορό», βάσει των αρχικών σχεδιασμών τους, της δημοσίευσης οικονομικών αποτελεσμάτων για το σύνολο της χρήσης του 2016 και το δ’ τρίμηνο, ενώ από εβδομάδα θα έπρεπε να ακολουθήσουν 1-2 ακόμα ανακοινώσεις.

Ωστόσο, για την ώρα έχει προκύψει μια… μικρή αναβολή. Η οποία δεν σχετίζεται με κάποια αδυναμία από πλευράς των τραπεζών αλλά με κάποιες σημαντικές εκκρεμότητες που περιμένουν να «κλείσουν» ώστε να προχωρήσουν στις δημοσιεύσεις.

 

Ειδικότερα λοιπόν, οι τράπεζες περιμένουν την ψήφιση της τροπολογίας για τον αναβαλλόμενο φόρο, με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα απόσβεσης της ζημίας από λογιστικές και φορολογικές διαγραφές σε βάθος 20ετίας, ώστε να δημοσιεύσουν αποτελέσματα χρήσης 2016. Η ψήφιση της τροπολογίας θα διευκολύνει τους ορκωτούς να βεβαιώσουν την ανακτησιμότητα των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων. Κατά συνέπεια, οι λόγοι είναι… τεχνικοί πλην όμως ουσιαστικοί. Οπότε η αγορά, που θεωρεί ότι οι τράπεζες θα πάρουν «ανάσες» από τον αναβαλλόμενο, θα πρέπει να κάνει λίγη υπομονή για να «δει» την πλήρη εικόνα του 2016 στους τραπεζικούς ισολογισμούς.

 

Εδώ προσθέστε μια ακόμα παράμετρο, πέραν αυτής των ορκωτών, όπως τουλάχιστον αναφέρουν αρμόδιοι. Προς τα τέλη του μήνα, πραγματοποιείται και η μεγάλη εκδήλωση της Morgan Stanley στο Λονδίνο. Δίχως να έχουν δημοσιεύσει οικονομικά αποτελέσματα και με το ενδεχόμενο η αξιολόγηση να παραμένει ακόμα ανοιχτή μέχρι τότε, οι τραπεζίτες θα έχουν… λιγότερα θέματα στην ατζέντα τους για να συζητήσουν με τους διεθνείς επενδυτές. 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:46 - 10 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.