ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA: Παραμένει ο κίνδυνος νέας ανακεφαλαιοποίησης στις ελληνικές τράπεζες

13:21 - 04 Μαϊ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
BofA: Παραμένει ο κίνδυνος νέας ανακεφαλαιοποίησης στις ελληνικές τράπεζες
Σε αύξηση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών προχώρησε σήμερα η Bank of America Merrill Lynch, εξαιτίας της βελτίωσης του κόστους ιδίων κεφαλαίων, αλλά υποβάθμισε σημαντικά τις προβλέψεις της για την κερδοφορία λόγω των πιο αδύναμων πλέον προοπτικών της ελληνικής οικονομίας και προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος νέας ανακεφαλαιοποίησης παραμένει υπαρκτός.

Ειδικότερα, στη νέα της ανάλυση «Πλοήγηση στα αχαρτογράφητα νερά», η νέα τιμή στόχος για την Alpha Bank είναι στα 2,14 ευρώ, από 1,93 ευρώ προηγουμένως, στα 0,71 ευρώ για τη Eurobank, από 0,60 ευρώ προηγουμένως, στα 0,31 ευρώ για την Εθνική από 0,26 ευρώ προηγουμένως, και στα 0,19 ευρώ για την Πειραιώς, από 0,18 ευρώ προηγουμένως.

 

Η σύσταση για την Alpha Bank και για την Εθνική είναι Neutral (ουδετερότητα), ενώ για την Πειραιώς και για την Eurobank είναι underperform (αποδόσεις μικρότερες της αγοράς).

 

Μέχρι τώρα, οι καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης δεν επηρέασε σημαντική στην εφαρμογή των σχεδίων μείωσης των προβληματικών δανείων (NPLs) από τις ελληνικές τράπεζες, ωστόσο μακροπρόθεσμα ίσως να καταστεί αναγκαία η προς τα κάτω αναθεώρηση των στόχων.

 

Τόσο οι πολιτικές εξελίξεις όσο και οι επιδόσεις της οικονομίας θα είναι καθοριστικοί καταλύτες, αναφέρει η Bank of America.

 

Ωστόσο είναι ακόμη νωρίς να εκτιμήσει κανείς την επιτυχία των προσπαθειών, ενώ δεν αποκλείεται να απαιτηθεί πιο επιθετική δράση, επισημαίνει.

 

Η Bank of America, αναμένει ότι το πραγματικό εμπόδιο για τη μείωση των NPLs θα έρθει από το τέταρτο τρίμηνο του 2017 και το 2018, καθώς οι στόχοι είναι πιο απαιτητικοί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.