ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πιστωτικά θετικό» χαρακτηρίζει το deal Attica Bank-Aldridge η Moody's

11:23 - 18 Μαϊ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
«Πιστωτικά θετικό» χαρακτηρίζει το deal Attica Bank-Aldridge η Moody's
«Πιστωτικά θετική» χαρακτηρίζει τη συμφωνία με την οποία η Attica Bank θα καλύψει τις κεφαλαιακές της ανάγκες η Moody’s.

O οίκος αναφέρει πως με την συμφωνία αυξάνεται ο pro forma δείκτης κεφαλαίου της τράπεζας CET1 στο 17% (Δεκέμβριος 2016).

 

Παρόλα αυτά αναφέρει πως περίπου το 75% των κεφαλαίων της έχουν τη μορφή αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων που είναι επιλέξιμες για την μετατροπή σε πιστώσεις αναβαλλόμενης φορολογίας. Κατά τη Moody’s η ποιότητα αυτών των κεφαλαίων και η ικανότητα να απορροφήσει ζημιές από δάνεια είναι «αδύναμη» εξαιτίας της αντίστοιχης αδυναμίας του αξιόχρεου της Ελλάδας. Όπως επισημαίνει αυτό αποτελεί μια πιστωτική πρόκληση για όλο τον τραπεζικό τομέα της χώρας.

 

Υπενθυμίζεται πως η τράπεζα έχει το μεγαλύτερο επίπεδο μη εξυπηρετούμενων δανείων μεταξύ του κλάδου, όπως αυτό ορίζεται από την EBA, στο 60,8% τον Δεκέμβριο του 2016.

 

Η ποιότητα ενεργητικού παραμένει βασικό εμπόδιο για να γυρίσει η Attica Βank σε διατηρήσιμη κερδοφορία μετά τις ζημιές 50 εκατ. ευρώ του 2016 και των 347 εκατ. ευρώ το 2015.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.