ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κριτική εκ των έσω στην Tράπεζα Κύπρου

14:12 - 13 Μαρ 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Πληθαίνουν οι φωνές κριτικής στο εσωτερικό της τράπεζας Κύπρου καθώς με σημερινή του ανακοίνωση ο σύλλογος εργαζομένων βάλει κατά της διοίκησης τονίζοντας ότι άλλα διακήρυτταν και άλλα έπρατταν. Παράλληλα έθεσε τρία ερωτήματα προς την διοίκηση της Κύπρου.

Παρά τις δεσμεύσεις της διοίκησης για αυτόνομη ανάπτυξη των εργασιών, αποδεικνύεται στην πραγματικότητα η ύπαρξη προχωρημένων διαπραγματεύσεων με την τράπεζα Πειραιώς, οι οποίες ναυάγησαν την τελευταία στιγμή. «Ρωτάμε λοιπόν: Μέσα από τη συγχώνευση οραματίζονταν κάποιοι την αυτόνομη πορεία της Τράπεζάς μας»;

Η διοίκηση της τράπεζας με ανακοίνωσή της στις 30/1/07, εξέφραζε την ανησυχία της για το μέλλον του προσωπικού μετά την υποβολή δημόσιας πρότασης από τη Marfin Popular Bank, ασκώντας κριτική για τις παρατυπίες που είχε η συγκεκριμένη πρόταση.

Η διοίκηση της τράπεζας αναφέρει με βεβαιότητα ότι μια συγχώνευση θα οδηγήσει σε κλείσιμο καταστημάτων, σύμπτυξη υπηρεσιών, μείωση του προσωπικού. «Τι απέγινε το ενδιαφέρον αυτό όσον αφορά τις τύχες 2.500 εργαζομένων στην τράπεζά μας, τη στιγμή μάλιστα που το νέο σχήμα, όσον αφορά την Ελλάδα, θα έφερε την ονομασία της Πειραιώς; Υπήρξαν διασφαλίσεις για διατήρηση και όχι κλείσιμο καταστημάτων του ενοποιημένου οργανισμού, διατήρηση και όχι σύμπτυξη υπηρεσιών, προστασία της απασχόλησης και όχι μείωση του προσωπικού;», διερωτώνται οι εργαζόμενοι.

Η διοίκηση της τράπεζας στην τελευταία της ανακοίνωση δηλώνει ότι δεν την ανησυχεί το ποσοστό 8,07%, που βρίσκεται στα χέρια της Marfin Popular Bank, θεωρώντας ότι η τελευταία θα εγκαταλείψει την προσπάθειά της να ελέγξει την τράπεζα, όπως συνέβη και με την Τράπεζα Πειραιώς μετά από προσπάθεια 8 μηνών. «Ρωτάμε λοιπόν: Εφόσον δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, τότε τι ήταν αυτό που οδήγησε την τράπεζά μας να επιδιώξει τη συγχώνευσή της με την τράπεζα Πειραιώς, η οποία κατείχε το ίδιο ακριβώς ποσοστό»;

Π. Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.