ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

GS: Σύσταση «buy» και τιμή-στόχο 2,60 ευρώ για Alpha Bank

15:33 - 01 Ιουν 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
GS: Σύσταση «buy» και τιμή-στόχο 2,60 ευρώ για Alpha Bank
Σύσταση «buy» και τιμή-στόχο στα 2,60 ευρώ δίνει για τη μετοχή της Alpha Bank, η Goldman Sachs, «βλέποντας» περιθώρια ανόδου της τάξης του 25%. Ο οίκος επισημαίνει την εμφάνιση κερδών ύψους 48 εκατ. ευρώ στο α' τρίμηνο και το γεγονός ότι η τράπεζα θεωρεί εφικτή την επίτευξη των στόχων μείωσης των «κόκκινων» δανείων στο σύνολο του 2017.

Η τράπεζα δεν έκανε γνωστούς τους ενδιάμεσους στόχους του SSM, αλλά τόνισε ότι η επίτευξη του πλάνου μείωσης για το 2017 είναι εφικτή λόγω της δυνατότητας χρήσης περισσότερων διαγραφών, αναφέρει η Goldman Sachs. Σε ότι αφορά τη ρευστότητα, ενώ οι εγχώριες καταθέσεις διατηρήθηκαν αμετάβλητες στο α' τρίμηνο, η τράπεζα είδε εκροές μέχρι στιγμής στο β' τρίμηνο. Επανέλαβε δε, τον στόχο για τα προ προβλέψεων κέρδη του 2017 στα 1,2 δισ. ευρώ.

 

Αναφορικά με το πλάνο αναδιάρθρωσης, ο οίκος σημειώνει ότι αυτό υλοποιείται ομαλά, ενώ έκλεισε η πώληση της θυγατρικής στη Σερβία. Η διοίκηση ανέφερε ότι θα υλοποιήσει το σχέδιο πώλησης παγίων και απομόχλευσης από τη ΝΑ Ευρώπη πριν την συμφωνημένη προθεσμία στο τέλος του 2018.

 

Επιπλέον, η τράπεζα στοχεύει στην επίτευξη του στόχου μείωσης του λόγου δανείων προς καταθέσεις στο δεύτερο εξάμηνο, υπό την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί επιτυχώς η δεύτερη αξιολόγηση και θα αρχίσουν οι εισροές καταθέσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.