ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θωμόπουλος: Με ενισχυμένο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας η ΕΤΕ

12:16 - 30 Ιουν 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Θωμόπουλος: Με ενισχυμένο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας η ΕΤΕ
Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, Παναγιώτης Θωμόπουλος, χαρακτήρισε έτος σταθεροποίησης το 2016 και εκτίμησε πως το 2017 μπορεί να είναι το έτος της ανάπτυξης. Σημείωσε, ωστόσο, πως κομβικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση θα παίξει η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

"Θα έπρεπε να υπήρχε ήδη ταχύτερη διαχείριση κόκκινων δανείων", σημείωσε ο κ. Θωμόπουλος, αλλά εκτίμησε πως ακόμη δεν είναι πολύ αργά.

"Το 2017 ξεκινά από μια πιο σταθερή αφετηρία, αλλά το μέλλον θα κριθεί από την αποτελεσματική διαχείρηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων", σημείωσε με νόημα.

Πρόσθεσε ακόμα πως "η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μπορει να αποτελέσει ορόσημο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης".
"Για να μείνει η οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά θα πρέπει να μη μειωθεί ο μεταρρυθμιστικός ρυθμός και ειδικά μα επιταχυνθεί η απόδοση της δικαιοσύνης", είπε.

Όσο για την Εθνική Τράπεζα σημείωσε πως σε διοικητικό επίπεδο έχει ενισχυθεί με έμπειρα στελέχη και επισήμανε πως είναι σημαντικό πως γενικώς οι διοικήσεις των τραπεζών έχουν μπει σε ένα νέο στάδιο, αυτό της διαφάνειας.

Τέλος, σημείωσε πως "η πώληση της θυγατρικής στη Βουλγαρία και της Εθνικής Ασφαλιστικής θα ενισχύσουν το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας".

 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 18:10 - 30 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.