ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Έλληνες τραπεζίτες βλέπουν τη Λαγκάρντ στο Λονδίνο για NPLs

16:32 - 28 Σεπ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Οι Έλληνες τραπεζίτες βλέπουν τη Λαγκάρντ στο Λονδίνο για NPLs
Συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες την Πέμπτη στο Λονδίνο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Ν. Καραμούζης και οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο του συνεδρίου που διοργανώνουν οι Financial Times στην πρωτεύουσα της Αγγλίας και έχει ασφαλώς ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενόψει των stress tests.

Καραμούζης και Λαγκάρντ συναντιούνται λίγες ώρες μετά τη συμβιβαστική λύση που βρέθηκε ανάμεσα σε ΕΚΤ και ΔΝΤ για τον έλεγχο των ελληνικών τραπεζών.

Το Ταμείο φαίνεται, μετά και τις δηλώσεις Τόμσεν, να συμβιβάζεται με την πρόταση του Μάριο Ντράγκι τα stress tests στις ελληνικές τράπεζες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από τον Αύγουστο του 2018, όπως τυπικά λήγει το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Στη συζήτηση των Ελλήνων τραπεζιτών με την κα. Λαγκάρντ αναμένεται να βρεθούν σε πρώτο πλάνο τα επικείμενα stress tests και η κατάσταση των δανειακών χαρτοφυλακίων των ελληνικών τραπεζών.

Οι Ελληνες τραπεζίτες θα παραθέσουν από την πλευρά τους στην επικεφαλής του ΔΝΤ τα επιχειρήματά τους βάσει των οποίων δεν υπάρχει ζήτημα νέας ανακεφαλαιοποίησης και αναμένεται να δεσμευθούν ότι οι στόχοι μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα επιτευχθούν μέσω της επίσπευσης μέτρων όπως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και οι πωλήσεις κόκκινων δανείων.

Τη συνάντηση των Ελλήνων τραπεζιτών με τη Λαγκάρντ επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, William Murray κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον. 

Αναφορικά με τη θέση του ΔΝΤ για τις ελληνικές τράπεζες επανέλαβε όσα είπε νωρίτερα και ο Πολ Τόμσεν. Τόνισε δηλαδή πως "πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει μία μεσοπρόθεσμη στρατηγική για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Ελλάδας.

Η επίσπευση των stress tests από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μας βοηθήσει να αξιολογήσουμε την κατάσταση”, συμπλήρωσε και χαρακτήρισε "εποικοδομητική” την πρόταση της ΕΚΤ.

Επίσης ο εκπρόσωπος του Ταμείου, παρέπεμψε στο staff report που εξέδωσε το ΔΝΤ τον Ιούλιο, όπου επίσης υπογραμμίζεται πως είναι σημαντικό ζήτημα να αντιμετωπιστούν τα NPLs. 

Τέλος, απέρριψε τις πληροφορίες ότι το Ταμείο ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:24 - 28 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.