ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών έξω από τον συμβολαιογραφικό σύλλογο

15:22 - 27 Νοε 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών έξω από τον συμβολαιογραφικό σύλλογο
Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών κινημάτων κατά των πλειστηριασμών έξω από τα γραφεία του συλλόγου συμβολαιογράφων, οι οποίοι σήμερα πραγματοποιούν έκτακτη γενική συνέλευση προς άρση της αποχής που έχουν εξαγγείλει ως το τέλος του έτους.

Η απόφαση των συμβολαιογράφων αναμένεται με αγωνία από κυβέρνηση και τράπεζες.

Η μεν πρώτη έχει αναλάβει μνημονιακή υποχρέωση να τρέξουν και πάλι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ως το τέλος του μήνα, γι’ αυτό και έχει δεσμευτεί έναντι των συμβολαιογράφων να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα θωρακίσουν την ασφάλειά τους.

Πρόκειται για ένα από τα πιο δύσκολα προαπαιτούμενα που πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα, για να είναι έτοιμο ως τις 4 Δεκεμβρίου το κείμενο της τεχνικής συμφωνίας μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών.

Οι τράπεζες αναμένουν την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για να προχωρήσουν στην ελάφρυνση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους και των δανείων που έχουν οριστικά κοκκινίσει, εν όψει των επερχόμενων stress tests.

Συγκεκριμένα, οι ελληνικές τράπεζες, με βάση τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου του 2017, έχουν 102 δισ. ευρώ σε NPEs, 73 δισ. ευρώ NPLs, επί συνόλου δανειακού χαρτοφυλακίου προς τον ιδιωτικό τομέα ύψους 190 δισ. ευρώ.

Τα στελέχη του κουαρτέτου και του SSM που αναμένονται σήμερα στην Αθήνα θα βάλουν το μικροσκόπιο πάνω από τη διαδικασία των πλειστηριασμών θέλοντας να έχουν απόλυτη τήρηση των δεσμεύσεων για αριθμό εκτελέσεων ανά μέρα και μήνα.

Έξω από τον συμβολαιογραφικό σύλλογο βρίσκονται μέλη του «Δεν πληρώνω», του ΕΠΑΜ, της «Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών», της «Πρωτοβουλία αγώνα Ζωγράφου», της ΛΑΕ, και άλλων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.