ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική Tρ.: τα κέρδη της Finansbank και το IFC

11:17 - 10 Απρ 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σημαντικά κέρδη θα εμφανίσει η Εθνική Tράπεζα στο πρώτο τρίμηνο του 2007 κυρίως λόγω της Finansbank επιβεβαιώνοντας πλήρως τις εκτιμήσεις που ήθελαν η συνεισφορά της τουρκικής τράπεζας να είναι άμεση στα αποτελέσματα και στον ισολογισμό της τράπεζας.

Τα κέρδη από την Τουρκία ανέρχονται στα 100 εκατ. ευρώ ενώ γενικά από το εξωτερικό περίπου 130 εκατ. ευρώ δηλαδή θα αντιπροσωπεύουν το 34% των συνολικών ενοποιημένων κερδών. Τα κέρδη της Εθνικής τράπεζας θα ανέλθουν στο πρώτο τρίμηνο στα 380-390 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 54%. Τα αποτελέσματα της Εθνικής θα ανακοινωθούν τέλη Μαΐου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τον Ιανουάριο η Εθνική θα εγγράψει μόνο το 46% των κερδών ενώ το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου το 99% αφού την ενοποιεί πλήρως. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι το IFC της Παγκόσμιας τράπεζας απέκτησε το 5% της Finansbank από την Εθνική η οποία πλέον κατέχει το 83% της τουρκικής τράπεζας. Ο ρόλος του IFC στην Finansbank αποδεικνύει ότι διεθνείς οργανισμοί εμπιστεύονται τις στρατηγικές επιλογές της Εθνικής αλλά και της τουρκικής οικονομίας.

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.