ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: «Όχι» στη δημιουργία bad bank στην Ελλάδα

08:26 - 22 Μαρ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Κομισιόν: «Όχι» στη δημιουργία bad bank στην Ελλάδα
Ξεκάθαρα κατά της δημιουργίας Bad Bank για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα τάσσεται η Κομισιόν. «Χρειάζεται χρόνος και χρήμα που δεν διαθέτουμε», τόνισαν την Τετάρτη πηγές της ΕΕ.

Παρά το γεγονός ότι ΕΚΤ και ΔΝΤ έχουν ρίξει στο τραπέζι την ιδέα, η Κομισιόν εμφανίζεται αντίθετη σε μία τέτοια λύση, εκτιμώντας πως θα πήγαινε πολύ πίσω τις ενέργειες των ελληνικών τραπεζών προκειμένου να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους.

Επίσης η Επιτροπή θεωρεί ότι η εκτίμηση που είχε διατυπώσει παλιότερα το ΔΝΤ ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση με ενίσχυση 10 δισ. ευρώ δεν ευσταθεί.

«Δεν ξέρουμε από πού ήλθε η πρόβλεψη για τα 10 δισεκ για τις τράπεζες», σημειώνουν χαρακτηριστικά από την Κομισιόν και υπογραμμίζουν πως αυτό θα φανεί στα stress tests.

Από την Κομισιόν, πάντως, ξεκαθαρίζουν πως παρότι αυτή δεν είναι η μόνη διαφωνία που έχουν με το ΔΝΤ, επιθυμούν την παρουσία του στο ελληνικό πρόσωπο.

«Θα είναι χρήσιμο να παραμείνει το Ταμείο όχι λόγω των δανείων αλλά λόγω της αξιοπιστίας που έχει στην αγορά. Το Ταμείο όμως θα αποφασίσει», τόνισε χαρακτηριστικά υψηλός αξιωματούχος.

Τελευταία τροποποίηση στις 03:27 - 22 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.