ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έτοιμη να αγοράσει κόκκινα δάνεια ελληνικών τραπεζών η σουηδική Hoist

12:01 - 22 Μαρ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Έτοιμη να αγοράσει κόκκινα δάνεια ελληνικών τραπεζών η σουηδική Hoist
Έτοιμη να αγοράσει χαρτοφυλάκια κόκκινων δανείων από ελληνικές τράπεζες εμφανίζεται η σουηδική Hoist Finance AB, αναφέρει σε άρθρο του το Bloomberg.

Μιλώντας στο αμερικανικό πρακτορείο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κλάους Αντερς Νίστεν δήλωσε: «Η συζήτηση γίνεται εδώ και πολύ καιρό, όμως τώρα θα συμβεί».

Η Hoist έχει προχωρήσει σε αγορές κόκκινων δανείων από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης, όπως η Βρετανία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Γαλλία και η Ισπανία. Τα τελευταία χρόνια είχε στραφεί στην Ιταλία, όμως τώρα βλέπει στην Ελλάδα ένα δυνητικό χρυσορυχείο, αφού τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ των συνολικών πιστώσεων στη χώρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Νίστεν, «η Ελλάδα έχει στην πραγματικότητα μόνο τέσσερις τράπεζες, από τις οποίες μπορούμε να αγοράσουμε, άρα είτε θα τα καταφέρουμε ή όχι». «Ήδη έχουμε μια καλή παρουσία εκεί: πατήσαμε το πόδι μας εκεί από νωρίς, άρα έχουμε κάτι πάνω στο οποίο μπορούμε να χτίσουμε» συμπλήρωσε.

Η Hoist βρίσκεται στην ελληνική αγορά από τις αρχές του 2016 μέσω συνεργασίας της με την κεντρική τράπεζα. Η εταιρεία αποτελούσε εταίρο σε μια κοινοπραξία που επελέγη να διαχειριστεί το συνολικό χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων 16 υπό ρευστοποίηση ελληνικών τραπεζών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.