ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διοικητικές -και άλλες- εκπλήξεις από Marfin...

11:42 - 12 Απρ 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο αλλά και γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει στις 17 Απριλίου η Marfin Popular bank.

H γενική συνέλευση ως γνωστό θα επικεντρωθεί κυρίως στο θέμα της τράπεζας Κύπρου και στην εξουσιοδότηση που θα δοθεί από τους μετόχους στην διοίκηση ώστε να ξεκινήσει ένα γύρο συνομιλιών με την τράπεζα Κύπρου. Παράλληλα δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποιες πρώτες ενδείξεις για τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου τα οποία θα κινηθούν υψηλότερα από 110 εκατ ευρώ.

Το πόσο υψηλότερα θα είναι τα αποτελέσματα,  η διοίκηση το κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό. Το βέβαιο είναι ότι η Marfin θα εμφανίσει κατακόρυφη αύξηση κερδών στο α΄ τρίμηνο υποχρεώνοντας το management να αναθεωρήσει το business plan που ανακοινώθηκε πριν λίγους μήνες.

Όσον αφορά το διοικητικό συμβούλιο θα επικεντρωθεί κατά βάση σε δύο θέματα. Αφενός στον τρόπο με τον οποίο η διοίκηση της Marfin θα χειρισθεί το θέμα της Κύπρου αφετέρου την πορεία της αύξησης κεφαλαίου της Marfin investment Group.

Υπήρχαν εκτιμήσεις ότι έως τώρα έχουν υπάρξει διαβεβαιώσειςαπό επενδυτές ότι θα καλύψουν περίπου τα 2,8-3 δις ευρώ της αύξησης κεφαλαίου.

Η διοίκηση της Marfin διαψεύδει αυτές τις πληροφορίες.

Όμως είναι σαφές ότι το εγχείρημα είναι μεγάλο για την Marfin και η διοίκηση δεν επιθυμεί να αναφέρει το οτιδήποτε πριν έχει μια πλήρως και ολοκληρωμένη εικόνα.

Πάντως από τα υπάρχοντα στοιχεία διαφαίνεται ότι η αύξηση κεφαλαίου θα καλυφθεί πλήρως.

Παράλληλα η Marfin ενισχύεται με ανθρώπινο δυναμικό.
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Deutsche bank Λονδίνου κ Stefanel αναλαμβάνει επικεφαλής επενδυτικής κια στρατηγικής ανάπτυξης του ομίλου ενώ παράλληλα προσλαμβάνονται και άλλα στελέχη της γερμανικής τράπεζας.

Επίσης ανακοινώθηκε από την Marfin ότι υπέβαλλε την παραίτηση του ο κ Α. Λούης δικηγόρος από μέλος του ΔΣ καθώς ανέλαβε νομικός σύμβουλος στην Eurobank.

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.