ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέντε road show για τράπεζες και εισηγμένες της υψηλής κεφαλαιοποίησης

15:47 - 21 Μαϊ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Πέντε road show για τράπεζες και εισηγμένες της υψηλής κεφαλαιοποίησης
Ο πιο παραγωγικός μήνας του έτους από πλευράς road show αναδεικνύεται ο Ιούνιος, καθώς είναι προγραμματισμένα 5 οδοιπορικά παρουσιάσεων στο εξωτερικό με τη συμμετοχή τραπεζών και επιχειρήσεων της υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Στόχος των ξένων επενδυτικών σχημάτων που θα λάβουν μέρος είναι να αποκρυπτογραφήσουν κατ΄αρχάς τη πορεία των 5 πρώτων μηνών του 2018 που θα δώσει μία τάση για το φετινό α΄εξάμηνο. Ταυτόχρονα μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις που θα δώσουν οι τραπεζικοί όμιλοι για την εικόνα των κόκκινων δανείων και σε τι ποσοστό επηρεάζει τα δανειακά τους χαρτοφυλάκια. Τα «κόκκινα δάνεια» είναι πάντα πρώτο θέμα στα επενδυτικά road show σε συνδυασμό με τα μέτρα που λαμβάνονται  για τον περιορισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων(NPLS').
Η αρχή των road show δίνεται αύριο στο Λονδίνο από την HSBC για να συνεχισθεί ο μαραθώνιος των επενδυτικών συναντήσεων το διήμερο 4 και 5 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη από την ίδια τράπεζα. Θα ακολουθήσει το διήμερο 6 και 7 Ιουνίου 2018 στην Φρανκφούρτη το road show που διοργανώνει η Goldman Sachs όπου έχουν κληθεί οι ελληνικές τράπεζες και επιχειρήσεις του δείκτη Ftse 25. 
Tο διήμερο 13 και 14 Ιουνίου στη πρωτεύουσα της Πολωνίας η Wood&co πραγματοποιεί διήμερο συνέδριο στη Βαρσοβία όπου αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς υπάρχει έντονη παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Η κορύφωση των καλοκαιρινών road show θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού των εισηγμένων με αμερικανικά επενδυτικά funds το διήμερο 19 και 20 Ιουνίου.
Ηδη περισσότερες από 20 εισηγμένες της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο road show που θα διοργανώσουν από κοινού τα Ελληνικά Χρηματιστήρια και το Ελληνοαμερικανικό Χρηματιστήριο.
Τελευταίο road show πρίν τις διακοπές του καλοκαιριού και την επανέναρξη τον Σεπτέμβριο αποτελεί η εκδήλωση του Ελβετικού οίκου UBS στο Λονδίνο το τριήμερο 26-28 Ιουνίου 2018.
Ανέστης Ντόκας
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.