ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H BofA πέρασε από κόσκινο τις ελληνικές τράπεζες-Επιτυχίες και αστερίσκοι

15:45 - 27 Ιουν 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
H BofA πέρασε από κόσκινο τις ελληνικές τράπεζες-Επιτυχίες και αστερίσκοι
Στελέχη της Bank of America-ML βρέθηκαν στην Αθήνα μετά τη συμφωνία του Eurogroup και πέρασαν από... κόσκινο τις ελληνικές τράπεζες. Σε έκθεσή της η τράπεζα δηλώνει αισιόδοξη για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, αλλά έχει και πολλούς αστερίσκους, σημειώνοντας πως οι τράπεζες έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους.

Η έκθεση της αμερικανικής τράπεζας αναφέρει πως ιδιαίτερα η συμφωνία για το χρέος μειώνει σημαντικά τις ανησυχίες και "η αισιοδοξία επιστρέφει για τη μακροοικονομική εικόνα της Ελλάδας".

Η Bofa ακόμα αναφέρει πως "από τις συναντήσεις μας ήταν εμφανές ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη αναμένεται να ανέβει, όπως και οι άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα, τονίζει. Ωστόσο παράλληλα από τα ραντεβού που έγιναν αυτή η στροφή μπορεί απαιτήσει κάποιο χρόνο.

Κοιτώντας μπροστά η αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, ειδικά των μη εξυπηρετούμενων δανείων που βρίσκονται στους ισολογισμούς των τραπεζών ήταν ένα από τα πρώτα θέματα στην ατζέντα. Οι τράπεζες έχουν μακρύ δρόμο μπροστά τους αλλά πιστεύεται ότι εν πολλοίς έχουν πλέον τα απαραίτητα εργαλεία.

Η BofA εκτιμά ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν έχουν ακόμα σημαντικό αντίκτυπο σε ότι αφορά τη μάχη με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, ενώ παραμένει αρνητική για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εν συνόλω καθώς πιστεύει ότι η «κεφαλαιακή εξίσωση» είναι απαιτητική.

Ο οίκος διατηρεί «ουδέτερη» σύσταση για τις Εθνική Τράπεζα και την Eurobank και «underperform» για τις Alpha Bank και Πειραιώς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.