ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραβίας (Eurobank): Ολοκληρώθηκε ο κύκλος αποεπένδυσης της τράπεζας, με έσοδα ένα δισ. ευρώ Κύριο

12:18 - 10 Ιουλ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Καραβίας (Eurobank): Ολοκληρώθηκε ο κύκλος αποεπένδυσης της τράπεζας, με έσοδα ένα δισ. ευρώ
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η ετήσια συνέλευση των μετόχων της Eurobank, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Φωκίωνα Καραβία, Διευθύνοντα Σύμβουλο της τράπεζας, είναι η μοναδική κερδοφόρα ελληνική τράπεζα από το α’ τρίμηνο του 2016 μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τον κ. Καραβία, ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο κύκλος αποεπένδυσης της τράπεζας, που περιλάμβανε μεταξύ άλλων την πώληση της Grivalia και του ξενοδοχείου King George στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα τα έσοδα για τον όμιλο της Eurobank να προσεγγίζουν το ένα δισ. ευρώ.

Όπως υπογράμμισε προς τους μετόχους ο κ. Καραβίας, η μόνη θεσμική εκκρεμότητα που έχει σήμερα η Eurobank, είναι η συμμετοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με ποσοστό 2,5%, που είναι και η χαμηλότερη συμμετοχή σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες.

Όπως τόνισε ο κ. Καραβίας, η ολοκλήρωση της αποεπένδυσης σε Ελλάδα και εξωτερικό επέτρεψε στη Eurobank να διατηρήσει τις περισσότερες θυγατρικές της στο εξωτερικό, ενώ πρόσθεσε ότι βασική προτεραιότητα για το μέλλον είναι η επένδυση στην τεχνολογία και στην ψηφιακή αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών της τράπεζας, με προτεραιότητα τους πελάτες και τις επιχειρήσεις που συνεργάζονται με αυτήν.

Ν. Καραμούζης (Πρόεδρος Eurobank): Ελπίζω η κυβέρνηση να αναθεωρήσει το νόμο για ελληνικά στελέχη στις τράπεζες

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης, ο οποίος μετά από 19 χρόνια παρουσίας στον Όμιλο, αποχωρεί τον ερχόμενο Μάιο από την τράπεζα.

Στον σύντομο αποχαιρετισμό του προς τους μετόχους ο κ. Καραμούζης υπογράμμισε ότι αποχωρεί με ήσυχη τη συνείδησή του από την τράπεζα και ευχαρίστησε τον Σπύρο Λάτση και το Νίκο Νανόπουλο για την ευκαιρία που του έδωσαν πριν από 19 χρόνια να αναλάβει επιτελικές θέσεις στον όμιλο της Eurobank.

Ο κ. Καραμούζης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση και το ΤΧΣ θα πρέπει να επανεξετάσουν το νόμο του 2015, που αφορούσε την τοποθέτηση στελεχών στα διοικητικά συμβούλια των ελληνικών τραπεζών, με μόνη προϋπόθεση να έχουν τραπεζική εμπειρία.

Όπως είπε ο κ. Καραμούζης, «μακάρι ο επόμενος πρόεδρος της Eurobank να είναι Έλληνας», εκτιμώντας ότι αυτή η προσδοκία θα είναι καλή και για την τράπεζα και για όλο το διοικητικό συμβούλιο.

Οι δηλώσεις Καραμούζη για Marfin και Χ.Α.

Ο πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης, απαντώντας σε ερώτηση μετόχου για το τι έχει κάνει η τράπεζα για το τραγικό περιστατικό του θανάτου τεσσάρων ανθρώπων στη Marfin πριν οκτώ χρόνια, υπογράμμισε τα εξής: «Είναι θλιβερό και μας λυπεί το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί οι υπαίτιοι για το τραγικό αυτό περιστατικό της Marfin, όπου έχασαν τη ζωή τους συνάδελφοί μας. Ωστόσο, εμείς δε μπορούμε να υποκαταστήσουμε τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές της χώρας».

Τέλος, αναφερόμενος στον αφελληνισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο κ. Καραμούζης σημείωσε ότι αυτό συμβαίνει για δύο λόγους:

- Πρώτον γιατί οι ξένοι επενδυτές εμπιστεύονται περισσότερο και βλέπουν μεγαλύτερες προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας και

- Δεύτερον λόγω της πολύχρονης κρίσης, οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν πλέον τα κεφάλαια και τη διάθεση να επενδύσουν στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Ανέστης  Ντόκας

Τελευταία τροποποίηση στις 12:35 - 10 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.