ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το τελευταίο διήμερο του Αυγούστου τα εξαμηνιαία αποτελέσματα των τραπεζών Κύριο

07:45 - 28 Αυγ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Το τελευταίο διήμερο του Αυγούστου τα εξαμηνιαία αποτελέσματα των τραπεζών
Την ερχόμενη Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018 η Alpha Bank και η Eurobank ανακοινώνουν τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2018 για ν ακολουθήσουν ένα εικοσιτετράωρο αργότερα τα αποτελέσματα της Εθνικής τράπεζας και της τράπεζας Πειραιώς.

Το ζητούμενο για τους αναλυτές είναι να αποτυπωθεί σε τι ποσοστό μειώθηκαν τα κόκκινα δάνεια αφού η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι ρυθμοί παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλοί και ασφαλώς επικρατεί μεγάλος προβληματισμός αφού οι τράπεζες κουβαλούν συνολικά δάνεια άνω των 90 δις. ευρώ.

Είναι δεδομένο ότι οι εκπρόσωποι των τραπεζών που θα βρεθούν στο Λονδίνο το διήμεριο 19 και 20 Σεπτεμβρίου στη διάρκεια του road show που διοργανώνει η ΕΧΑΕ θα έχουν τη δυνατότητα να εξηγήσουν στους ξένους επενδυτές πως θα κυλήσει το τελευταίο τρίμηνο του 2018.

Το βασικό επιχείρημα των τραπεζών για την περαιτέρω ανάπτυξή τους είναι το γεγονός της αποχώρησης από τα βαλκάνια μέσω της πώλησης  των μη τραπεζικών δραστηριοτήτων αλλά και η πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ξένα funds.

Βαρίδι για το Χρηματιστήριο αποτελούν οι τραπεζικές μετοχές καθώς είναι εμφανές ότι θα απαιτηθεί νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2019 καθώς είναι εμφανή τα προβλήματα ρευστότητας που υπάρχουν προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι υγιείς επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι η τελευταία ανακεφαλαιοποίηση έγινε τον Νοέμβριο του 2015.

Ανέστης Ντόκας

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.