ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρελές διακυμάνσεις και αβυσσαλέο trading στις τράπεζες

08:28 - 12 Οκτ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τρελές διακυμάνσεις και αβυσσαλέο trading στις τράπεζες
Συμπεριφορά ακραίας περιφέρειας έχουν πλέον οι τραπεζικές μετοχές του Χ.Α. με «τρελές« διακυμάνσεις και μεταβολές που ζαλίζουν, απόρροια του αβυσσαλέου trading που λαμβάνει χώρα σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Η αγορά, όλο το τελευταίο διάστημα έχει γίνει «άντρο» κερδοσκόπων, με την έννοια ότι τα χαρτοφυλάκια που δραστηριοποιούνται είναι απολύτως βραχυχρόνιας στόχευσης, χωρίς κανένα άλλο επενδυτικό υπόβαθρο.

Τουλάχιστον αυτό μαρτυρά η συμπεριφορά τους και η… πολιτείας τους στο Χ.Α., κάτι που οδηγεί σε συνεδριάσεις – ροντέο με αλλοπρόσαλλες σε πολλές περιπτώσεις συμπεριφορές. Ασφαλώς οι αγορές είναι (και) κερδοσκοπία, όμως η ελληνική αγορά, έχει απωλέσει σχεδόν εντελώς την έννοια της… επένδυσης και έχει περάσει σε χαρακτηριστικά και συμπεριφορές καζίνο.

Χθες, οι διακυμάνσεις στις τράπεζες έφτασαν έως το 15%, επίδοση που έως πρότινος γίνονταν μόνο σε περιφερειακά χαρτιά! Χθες, είχαμε την αντιστροφή της συνεδρίασης της Τετάρτης, καθώς από το ναδίρ της πτώσης, στο τέλος ο Γ.Δ. έκλεισε θετικά.

Την Τετάρτη ο Γ.Δ. παρ’ ότι κέρδιζε έως 2,71%, εντούτοις στο φινάλε έκλεισε με απώλειες, ενώ χθες μολονότι έφτασε να υποχωρεί έως 2,45%, στο τέλος έκλεισε οριακά θετικά.

Όπως και να ‘χει, το μάζεμα στο φινάλε και το θετικό κλείσιμο ήταν μια πρώτη προσπάθεια αυτοσυντήρησης και άμυνας μπροστά στη διαγραφόμενη καταστροφή και στο ενδεχόμενο απώλειας ακόμη και της ζώνης των 610-600 μονάδων.

Πάντως, η αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται σε υπερπολημένα επίπεδα, ενώ η πτώση των τελευταίων ημερών έχει φέρει και μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, κάτι που αρκετοί traders εκμεταλλεύονται.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:57 - 12 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.